POTRES U HKS-U: / Veber podnio ostavku! 'Ne želim biti dio upravnog tijela koje ignorira vlastite zaključke'

Image

Predsjednik Cedevite Mladen Veber podnio je ostavku na mjesto člana Upravnog odbora HKS-a.

12.12.2016.
14:45
VOYO logo

Ovo je samo posljedica neslaganja na relaciji HKS – Cedevita. Sve je počelo još u lipnju kad je Savez pod pritiskom FIBA-e donio odluku o pokretanju postupka o isključenju Cedevite iz sustava HKS-a jer se hrvatski prvak prijavio za igranje u Eurokupu u sezoni 2016./2017.

DEVETA POBJEDA CEDEVITE: Hrvatski prvak slavio u Železniku

Od prijetnji FIBE, do nezadovoljstva unutar kluba

Nakon toga je Fiba očekivala od Cedevite da se kao prvak Hrvatske Cedevita prijavi u novoosnovanu FIBA-inu Ligu prvaka. Iz Cedevite su to odbili i odlučili su se za Eurokup koji je pod ingerencijom ULEB-a, organizacije koja već godinama vodi glavni riječ u europskoj klupskoj košarci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Na red su onda došle i prijetnje. FIBA je se zaprijetila nacionalnim savezima da će suspendirati sve reprezentacije i klubove iz svojih natjecanja što bi automatsko značilo diskvalifikaciju seniorske reprezentacije s kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

Na svu sreću, to se nije dogodilo. Problem se na kraju rješio, ali nezadovoljstvo u Cedeviti je ostalo. Zašto? Zbog toga što u Cedeviti smatraju i da se HKS prema njima ponaša kao prema ''neželjenom djetetu'', a nezdravi odnosi kulminirali su ostavkom Mladena Vebera na mjesto člana Upravnog odbora HKS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čvrsto sam vjerovao da ćemo svi zajedno biti ponosni na rezultate'

Veber je ostavku poslao na ruke predsjedniku HKS-a Stojku Vrankoviću, a priopćenje objavljujemo u cijelosti.

"Poštovani predsjedniče i članovi Upravnog odbora,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

prvenstveno se želim zahvaliti na ukazanom povjerenju koje mi je dano prilikom imenovanja za člana Upravnog odbora HKS-a, a što sam prihvatio s velikim entuzijazmom i željom da zajedničkim radom unaprijedimo hrvatsku košarku i pokrenemo korijenite promjene unutar samog Saveza, kao krovne košarkaške organizacije u Hrvatskoj. Čvrsto sam vjerovao da ćemo svi zajedno, na kraju mandata za koji smo izabrani, biti ponosni na rezultate koje smo ostvarili.

Image
Image

'Prijedlog plana rada se donosi na temelju materijala koji ne prikazuju stvarno financijsko stanje'

Nažalost, odmah na početku našeg zajedničkog rada moram konstatirati da ne mogu i ne želim biti dio upravnog tijela koje ignorira vlastite zaključke donesene u demokratskoj raspravi, kao i odluke bitne za redovno poslovanje Saveza. Posebno je zabrinjavajuće da se prijedlog Plana rada i Financijskog plana HKS-a za 2017. godinu donosi na temelju materijala koji ne prikazuju stvarno financijsko stanje Saveza te bez adekvatne podloge i kvalitetnih objašnjenja kako će se ostvariti prihodi Saveza iako su ista bila zatražena na prethodnoj sjednici Upravnog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihvaćajući imenovanje u Upravnom odboru HKS, očekivao sam da ćemo svojim odlukama i transparentnošću poslovanja kao i materijalnom utemeljenošću pokazati našim članovima kako se treba voditi Savez te posljedično i naše sportske klubove. No, to očito nije model po kojem većina u Savezu želi voditi našu udrugu.

'Podnosim ostavku na mjesto člana Upravnog odbora'

Kako se prema mom dugogodišnjem profesionalnom iskustvu donošenje odluka mora temeljiti na financijskoj transparentnosti i materijalnoj održivosti, a obzirom da je to izostalo prilikom usvajanja Financijskog plana za 2017. godinu, ovim putem podnosim ostavku na mjesto člana Upravnog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadam se i vjerujem da će Vas moja ostavka barem malo potaknuti na potrebu promišljanja o potrebi drugačijeg upravljanja našim Savezom, u kojim nastojanjima ću vam i dalje biti na raspolaganju,

S poštovanjem,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladen Veber", stoji u priopćenju.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo