TUGA U BEOGRADU / Pokopan Duda Ivković, Obradović, Divac, Rađa, Danilović, Paspalj i Zdovc nosili lijes

Image
Foto: Screenshot/Telegraf

Riječ je o jednom od najvećih košarkaških trenera u povijesti

21.9.2021.
13:59
Screenshot/Telegraf
VOYO logo

Velikan jugoslavenske, srpske i europske košarke Dušan Duda Ivković pokopan je u utorak na Novom groblju u Beogradu. Legendarnog Dudu ispratile su brojni velikani. Među njima su bili Željko Obradović, Vlade Divac, Predrag Danilović, Žarko Paspalj, Dimitris Itoudis, Vasilis Spanoulis, Jure Zdovc te Dino Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oproštajni govor održao je Dudin prijatelj, glumac Goran Sultanović, a kovčeg su nosili Obradović, Divac, Rađa, Danilović, Paspalj i Zdovc.

Velika karijera

Dušan Ivković rođen u Beogradu 29. listopada 1943. Bio je jedan od najuspješnijih europskih trenera svih vremena, a nedvojbeno najuspješniji izbornik košarkaške reprezentacije Jugoslavije na prvenstvima Europe na kojima je osvajao medalje u Zagrebu 1989, Rimu 1991. i Ateni 1995.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodio je i košarkašku reprezentaciju Srbije od 2008. do 2013. godine i osvojio srebro na Europskom prvenstvu i četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu 2010. Trenersku karijeru završio je 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao košarkaš je igrao na poziciji beka, a kao trener je vodio Partizan, Aris, Radnički Beograd, Šibenik, Vojvodinu, PAOK, Panionios, Olimpijakos, AEK, CSKA, Dinamo Moskvu i Anadolu Efes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S reprezentacijom je osvojio tri europska zlata i jedno srebro, jedno svjetsko zlato, srebro na Olimpijskim igrama i zlato na Univerzijadi u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na klupskom nivou osvajao je Euroligu (dva puta), Kup Radivoja Koraća, Kup Raymonda Saporte, ULEB Kup, osvajao prvenstva i kupove Jugoslavije, Grčke i Rusije.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo