'Javio dva dana prije' / Petrović o Bilanu: 'Priznao je da nije spreman, ja to shvaćam kao moje povlačenje poziva njemu'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Izbornik košarkaške reprezentacije obznanio je četvoricu igrača koji će na pripreme za Eurobasket, osvrnuvši se i na otkazivanje nastupa Mire Bilana

26.7.2017.
12:35
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon turnira u Kini, na kojemu je igrala B reprezentacija, izbornik Aleksandar Petrović odlučio je da na glavni dio priprema za predstojeći Eurobasket pozvati i Dominika Mavru, Ivana Ramljaka, Tomislava Zubčića te Ivana Buvu.

Neugodno ga je iznenadio poziv Mire Bilana, koji je, ističe Petrović, sam sebe prekrižio poručivši izborniku da u ovomu trenutku nije spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U subotu sam primio poziv od gospodina Bilana, koji je rekao da je nezadovoljan utoliko jer nema klub, da ne bi volio riskirati ozljedu na pripremama i da se ne osjeća mentalno spreman za reprezentaciju. Ako netko nije mentalno sposoban, nema što tražiti u reprezentaciji. Tako da ja to ne smatram otkazom Bilana, nego mojim povlačenjem poziva njemu, jer ako netko nije spreman on nema što tražiti na listi A reprezentacije", izjavio je Petrović na konferenciji za medije.

Popis igrača za pripreme uoči Eurobasketa:
Roko Leni Ukić, Marko Popović, Krunoslav Simon, Filip Krušlin, Bojan Bogdanović, Marko Tomas, Dario Šarić, Dragan Bender, Miro Bilan, Darko Planinić, Luka Žorić, Dominik Mavra, Ivan Ramljak, Tomislav Zubčić, Ivan Buva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je izrazio nezadovoljstvo takvim Bilanovim ponašanjem, jer je do toga došlo u zadnji čas uoči priprema. "Povrijedilo me to jer se to ne radi dva dana prije početka priprema. Govorimo o dečku koji je 2015. pod Perasovićem bio '12. prase' u reprezentaciji za Prvenstvo Europe, da bi nakon toga rigao vatru na Perasovića. A moja odluka je bila da na svih deset službenih utakmica reprezentacija u prošloj sezoni bude - starter. Na takav način se ne može biti nekorektan prema nekome tko mu je dao šansu", kazao je Petrović.

Unatoč otkazima Hezonje, Zubca i Žižića, Petrović otkriva da mu je najveći hendikep izostanak Luke Babića, koji je bio primoran otkazati zbog operacije koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripreme za rujanski Eurobasket, koji se igra u četiri države (završnica u Istanbulu), počinju u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo