OVO NISTE ZNALI: / Za rekordni niz Warriorsa zaslužan je i - Leo Messi!

Image
Foto: AFP

Dok košarkaši Golden Statea jure prema povijesnom pothvatu u NBA ligi, njihova najveća zvijezda Stephen Curry otkrila je svijetu da veliku zaslugu za sjajan niz imaju - Lionel Messi i Barcelona.

1.4.2016.
7:15
AFP
VOYO logo

Warriorsi su trenutno na omjeru pobjeda i poraza 68-7 i u preostalih sedam utakmica osnovnog dijela lige moraju ostvariti još pet trijumfa kako bi srušili rekord Chicaga. Bullsi su, podsjetimo, u sezoni 1995/96 ostvarili omjer 72-10 što je rekordan doseg u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. No, možda neće biti još dugo.

'Proučavali smo njihov stil'

A kao i njegova momčad, čudesno igra i Curry koji je postao prvi košarkaš u povijesti koji je ubacio više od 300 trica u regularnom dijelu sezone. Sjajnog 28-godišnjaka mnogi uspoređuju s nogometnim čarobnjakom Messijem, a čini se da nisu na krivom tragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trener Steve Kerr pustio nam je film o nogometnim velikanima, a posebno o Messiju i Barceloni i načinu njihove igre. Proučavali smo njihov stil, što rade iz utakmice u utakmicu i kako zabijaju. Ima dosta sličnosti u tome kako igraju naše momčadi, primjerice u kretanju lopte i međusobnoj suradnji igrača. Sve se to vidi na utakmicama", istaknuo je Curry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Barcelona će ih ubiti'

Barcelona u subotu na svome stadionu Camp Nou dočekuje Real Madrid u najvećem derbiju španjolskog prvenstva, a Curry nimalo ne sumnja kako će završiti El Clasico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Barcelona će ih ubiti, kao i zadnji put. Siguran sam da će Barça opet pobijediti", zaključio je ponajbolji košarkaš današnjice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo