Rusi u velikoj drami osvojili prvu košarkašku medalju

U utakmici za brončano odličje na Olimpijskim igrama u Londonu ruski košarkaši su u dramatičnoj završnici nadigrali Argentinu 81:77 i osvojili prvo samostalno olimpijsko odličje.

12.8.2012.
15:18
VOYO logo

Vrlo izjednačen susret odlučivao se u zadnjih 40 sekundi u koje su Argentinci unijeli prednost od 77:76. No, prvo je Aleksej Šved ubacio tricu za vodstvo Rusa 79:77, da bi priču na njegovu asistenciju zaključio Vitalij Fridzon iz kontranapada 5 sekundi prija kraja za konačnih 81:77 i prvu olimpijsku medalju za ruske košarkaše od kako samostalno nastupaju na Igrama. Za pobjedu izabranika Davida Blatta najzaslužniji je novi dvojac Minnesote, već spomenuti Šved i Andrej Kirilenko koji su ubacili 25 odnosno 20 poena.

Šved je imao i sedam dodavanja, a Kirilenko 8 skokova. Strijelac posljedneg koša na utakmici Fridzon zaustavio se na 19 poena. Kod Argentine je najefikasniji bio Manuel Ginobili s 21 košem, Andres Nocioni je dodao 16 uz 7 uhvaćenih lopti, dok je Carlos Delphino pripomogao s 15 poena i 6 skokova. Tako su Argentinci za razliku od Pekinga pokleknuli u borbi za broncu što je nastavak silazne putanje u odnosu na Atenu 2004. godine gdje su bili prvaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo