NOĆ KAD SU FAVORITI PALI: / Porazi Cavsa i Warriorsa, Spursi bez nositelja igre lako protiv slabog Bogdanovića

Image
24.1.2017.
8:52
VOYO logo

Neočekivan poraz branitelja naslova stigao je u New Orleansu gdje su slabašni Pelicansi slavili 124-122 unatoč vrhunskim izvedbama zvjezdanog trojca Cavsa.

Do pobjede bez najjačeg igrača

Kyrie Irving je ubacio 49 poena, LeBron James upisao triple-double s 26 koševa, deset skokova i dvanaest asistencija, a Kevin Love dodao 22 uz šesnaest uhvaćenih lopti i to se sve pokazalo premalo za Pelicanse koji su u ovom ogledu igrali i bez svojeg statistički najjačeg igrača Anthonyja Davisa. Odlično ga je zamijenio Terrence Jones koji je s 36 poena izjednačio učinak karijere, dodao tome i jedanaest skokova, ali i blokadu na Jamesu u zadnjoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjetio je James i prisustvo Langstona Gallowaya koji mu je ukrao loptu u posljednjoj minuti, a itekako je primjetan bio i Jrue Holiday s 33 ubačena koša i deset asistencija. Inače, domaćin ovog ogleda imao je u jednom trenutku prednost od 22 koša razlike, Cavsi su malo prije kraja došli na -3, ali ne i izbjegli čak peti poraz u posljednjih sedam utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednako neuspješni protiv podjednako slabašnog Miami Heata bili su i Warriorsi koji uz 38 pobjeda sada imaju i sedam poraza nakon što su 'pali' u AmericanAirlines areni 102-105. Za prekid niza od sedam vezanih pobjeda prošlosezonskih finalista zaslužan je bio Dion Waiters koji je ubacio 33 poena, ali i ključnu tricu 0,6 sekundi prije kraja ogleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kevin Durant je ubacio 27, Klay Thompson 22, a Stephen Curry dodao 21 poen, deset skokova i osam asistencija za Warriorse. Uzeo je Curry i šut sa zvukom sirena i promašio ga, no i u slučaju ubačaja, signalizirao je pri izbačaju sudac Brian Forte, bila bi to samo uspješna dvica.

Slab učinak Bogdanovića

San Antonio Spursi, omjerom 35-9 druga najbolja momčad lige, nisu imali problema kod Brooklyn Netsa premda su nastupili bez svoje jake četvorke (Kawhi Leonard, Pau Gasol, Tony Parker, Manu Giboli). Dokazujući još jednom da je sustav iznad pojedinaca Spursi su slavili 112-86, s time da su u jednom trenutku ogleda imali i +39. Sedmoricu po broju poena dvoznamenkastih igrača pobjedničke momčadi predvodio je Patty Mills s 20 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojan Bogdanović je startao u petorci Netsa i odigrao nešto više od 22 minute. Uz šut 2-8 iz igre (1-3 za tri poena), susret je završio s pet poena, tri skoka i po dvije asistencije i izgubljene lopte.

Spomenimo i pobjedu Oklahoma City Thundera kod Utah Jazza i novi triple-double Russella Westbrooka u njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je susret završio s 38 poena i po deset skokova i dodavanja za koš, što mu je 22. ovosezonski trostruko-dvoznamenkasti učinak i 59. u karijeri, ubacio je jedanaest od posljednjih trinaest poena svoje momčadi, uključujući i pobjednički za 97-95.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Charlotte Hornets - Washington Wizards 99-109

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atlanta Hawks - LA Clippers 105-115

Brooklyn Nets - San Antonio Spurs 86-112

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detroit Pistons - Sacramento Kings 104-109

Miami Heat - Golden State Warriors 105-102

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indiana Pacers - New York Knicks 103-109

Milwaukee Bucks - Houston Rockets 127-114

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 124-122

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 95-97

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo