NEVJEROJATNA NOĆ U NBA LIGI: / Luka Dončić nastavlja obarati rekorde, James Harden pisati povijest

Image
Foto: Profimedia

Luka Dončić i James Harden oduševili su američku i svjetsku košarkašku javnost - ponovno

4.12.2019.
8:02
Profimedia
VOYO logo

Bila je to još jedna noć u znaku slovenskog wunderkinda, 20-godišnjeg Luke Dončića i nevjerojatnog Jamesa Hardena, koji je u tijesnom porazu svojih Rocketsa protiv San Antonio Spursa 135:133 Luke Šamanića (nije igrao) ubacio 50 poena. U noći s utorka na srijedu po hrvatskom vremenu Ljubljančanin je odveo svoje Dallas Maverickse do pobjede na gostovanju u New Orleansu protiv Pelicansa 118:97. Najbolji igrač u ligi proteklog mjeseca, prema službenom priznanju NBA-a, ostvario je double-double učinak. Njegovu briljantnu partiju možete vidjeti - OVDJE.

Image
NOVA PRESTIŽNA NAGRADA I REKORD ZA LUKU DONČIĆA: /

Slovenac još jednom pokazao dominaciju u NBA ligi

Image
NOVA PRESTIŽNA NAGRADA I REKORD ZA LUKU DONČIĆA: /

Slovenac još jednom pokazao dominaciju u NBA ligi

Luka Dončić - najbolji igrač u studenom u NBA ligi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrpao je 33 poena uz 18 skokova (rekord karijere) za 28:29 i nastavio obarati sve rekorde u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Tricu je šutirao 5-12.

Uspoređuju ga s Lebronom, brojke sve govore

Uistinu je nevjerojatno što ovaj mladić radi na parketu. Uspoređuje ga se i s najboljim košarkašom današnjice LeBronom Jamesom. No, prema pisanju, odnosno podacima NBA All Accessa, Dončić je već sad ostvario više uzastopnih utakmica s najmanje 20 poena, 5 skokova i isto toliko dodavanja nego LeBron u svojoj čitavoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umalo triple-double prosjek

Uz spomenuto, prema pisanju uglednog ESPN-a Luka Dončić je ukupno drugi košarkaš do 21 godine s najmanje 600 poena u prvih 20 utakmica sezone. Pridružio se Luka, tako, LeBronu Jamesu koji je 2005./2006. postao prvi igrač koji je tako nešto ostvario. Luka i LeBron zabili su svaki po točno 614 poena. Trenutno je Dončić skoro pa na triple-double prosjeku od 30.7 poena, 10.3 skokova i 9.4 dodavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, ali od njegovih suigrača jedino je Seth Curry vrijedan spomena. On je upisao 19 poena. Svi ostali u momčadi nisu zabili iznad 12 poena. To dovoljno govori o tome na koji princip se bazira igra Dallasa. Daj loptu u ruke Dončiću koji ima sve ovlasti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka šutira odasvud. I zabija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spursi propustili 22 poena viška protiv Houstona i Hardena

Što se sve događalo u utakmici Pelicansa i Dallasa možete vidjeti - OVDJE.

Činilo se u posljednjoj četvrtini kako će Spursi izgubiti od Houstona i nestvarnog Jamesa Hardena jer su gubili deset razlike (ukupno 22 u susretu), koji je nakon subotnje utakmice sa 60 poena kreirao još jednu noć za pamćenje u ligi. Za 49 minuta igre, najviše u ovoj sezoni, ostvario je učinak od 50 poena, 9 skokova i 6 dodavanja. Trenutno je na prosjeku od nevjerojatnih 39.5 poena, 6.1 skokova i 7.8 asistencija. Njegovu veličanstvenu partiju u San Antoniju možete vidjeti - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noć za zaborav za hrvatske košarkaše

Što se tiče ostalih zanimljivosti, za spomenuti kako su noćas igrala trojica hrvatskih košarkaša, ali niti jedan se nije istaknuo. Ivica Zubac startao je u petorci Clippersa u derbiju Zapada, susretu domaćih Portland Trail Blazersa i Los Angeles Clippersa u kojem je slavilo društvo iz Kalifornije 117:97. No, nije se baš istaknuo. Za 14:13 minuta zabio je 4 poena uz 3 skoka.

Leonard ubacio samo 11 koševa

Mario Hezonja, s druge strane, također je imao noć za zaborav. On je pak, ušavši s klupe, odigrao samo 7:41 minuta uz 2 poena i 3 skoka. Bio je drugi igrač u momčadi Blazersa s najmanjom minutažom na parketu, ispred Anthony Tollivera sa 3:38. Što se sve događalo u utakmici Portlanda i Clippersa možete vidjeti - OVDJE. Nije to bila neka posebno dobra noć niti za MVP-a prošlosezonskog NBA finala Kawhija Leonarda. Jedan od najboljih košarkaša današnjice za 28:08 minuta zabio je samo 11 poena uz 9 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland Cavaliersi izgubili su na svom parketu od Detroit Pistonsa 127:94, a Ante Žižić za Cavse je igrao samo 3:49, uz jedan skok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


LA Clippers - Portland 117:97 Ivica Zubac Igrao je LA Clipperse 14 minuta i postigao 4 koša (šut za dva 1-4, slobodna bacanja 2-2), 3 skoka i 2 blokade Mario Hezonja igrao je za Portland 7 minuta i postigao 2 koša (šut za dva 1-3), 3 skoka i 2 asistencije Cleveland - Detroit 94:127 Ante Toni Žižić igrao je za Cleveland 4 minute i postigao 2 koša (šut za dva 1-3) i 1 skok San Antonio - Houston 135:133 - dva produžetka Luka Šamanić nije ulazio u igru za San Antonio Toronto - Miami 110:121 - produžetak Denver - LA Lakers 96:105 Washington - Orlando 120:127 New Orleans - Dallas 97:118

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo