NE POSTOJI BOLJI UČITELJ OD NJEGA: / Šarić prokomentirao izbor za MVP novaka i pokazao legendu od koje će učiti

Image

Za rukom je pošlo hrvatskom košarkaškom reprezentativcu Dariju Šariću ono što niti jednom njegovom sunarodnjaku nikada nije – biti uvršten u najbolju petorku novaka NBA lige.

28.6.2017.
8:53
VOYO logo

Ta je nagrada pripala Milwaukeejevom Malcolmu Brogdonu, a činjenica da je izbor bio upravo takav, da je košarkaš Bucksa slavio u MVP utrci novaka ispred Šarića i suigrača mu Joela Embiida, itekako je podijelila javnost. U prošloj sezoni nitko se u konkurenciji rookieja nije privikao na NBA okruženje bolje od kamerunskog centra koji je zbog ozljeda odigrao tek 31 utakmicu uz sjajne prosjeke od 20,1 poena, 7,8 skokova i 2,5 blokada po ne odveć velikih 25,4 minuta u prosjeku po susretu.

Image
NAVIJAČI U ŠOKU NAKON NEPRAVDE PREMA HRVATU: /

'Dario Šarić je opljačkan, ovaj izbor je loša šala'

Image
NAVIJAČI U ŠOKU NAKON NEPRAVDE PREMA HRVATU: /

'Dario Šarić je opljačkan, ovaj izbor je loša šala'

Brojke kakvima se nije približio niti jedan od konkurenata najbolje je pratio upravo Šarić (12.8 koševa, 6.3 skoka) nastupivši u 81 od 82 moguće utakmice. U trenucima dok Embiida nije bilo na parketu hrvatski je košarkaš bio na prosjecima od 16,7 koševa i sedam uhvaćenih lopti pri čemu je u veljači i ožujku proglašen novakom Istočne konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Brogdonove brojke ostale su na 10,2 poena i u konkurenciji rookieja najboljih 4,2 asistencije i 1,2 osvojene lopte po dvobojima.

Šarić je izbor dočekao ovako, prenosi philly.com:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je lijepo iskustvo biti dijelom ovakvog šoua. Ponekad izgubite, ponekad pobijedite, no zadovoljstvo je bilo biti ovdje. Nisam to očekivao prije početka sezone, ali sam kako se ona odmicala pomislio da bi nagrada mogla pripasti meni."

U konačnici nije pripala, a Šarić zbog toga sigurno ne očajava. Dodatan će mu to biti motiv za nastavak rada u okruženju najboljih košarkaša današnjice, a subotnja objava na Instagram-profilu dokaz je da upija od najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Kevin Garnett, umirovljena legenda NBA lige čiji je MVP bio 2004., a prvak 2008. godine, posjetio je 76erse. Csnphilly.com podsjeća da je Garnett svojim savjetima već pomogao nekim igračima stasati, a upravo bi njegovim savjetima profitirati trebali oba Philadelphijina člana najbolje petorke novaka iz prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo