JOŠ SE MOŽE SPASITI SITUACIJA / NBA zvijezda Zubac i izbornik nakon epskog debakla sa Slovenijom otkrili kako planiraju svladati Finsku

Image
Foto: Profimedia

Nakon pet odigranih kola u skupini C prvoga kruga Hrvatska je posljednja s omjerom pobjeda i poraza 1-4

2.7.2022.
15:59
Profimedia
VOYO logo

Iako se nakon teškog 69-97 poraza od Slovenije u Ljubljani nalazi u gotovo bezizlaznoj poziciji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima, hrvatska košarkaška reprezentacija bi pobjedom protiv Finske u Rijeci (20 sati) ipak mogla izboriti prolazak u drugi krug i produžiti nadu za sudjelovanjem na svjetskoj smotri.

Nakon pet odigranih kola u skupini C prvoga kruga Hrvatska je posljednja s omjerom pobjeda i poraza 1-4, dok je Finska na vrhu skupine sa 4-1. Hrvatskoj za izbjegavanje posljednjeg mjesta koje znači i kraj kvalifikacija treba pobjeda protiv Finske te poraz Švedske na domaćem terenu protiv Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već sam pogled na tablicu pokazuje kako je pred izabranicima Damira Mulaomerovića u nedjelju težak protivnik.

"Očekuje nas vrlo teška utakmica. Finska nije bez razloga na mjestu kojem je, na prvom mjestu u skupini. Radi se o jednoj stvarno atletičnoj i dobroj ekipi", kazao je izbornik Damir Mulaomerović kojemu je i dalje u mislima i loša partija iz Ljubljane u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

'Očekujem bolju izvedbu'

"Poslije tog poraza moramo pokušati dignuti ekipu, prije svega mentalno, moramo riješiti obranu na 'pick and rollu' i imati veću energiju no što smo imali u Ljubljani. U ta tri-četiri zajednička treninga nismo mogli dosta toga napraviti, ali sigurno ćemo probati energijom i pred svojom publikom u Rijeci doći do pobjede te se nadamo da će Slovenija pobijediti Švedsku. Tih 40 minuta moramo dobro odraditi najprije energetski jer Finska jako atletično i brzo igra, igraju atipičnu košarku i s te nas strane čeka težak zadatak. No, vjerujem u momke da će produžiti nadu".

Izbornik je pozvao i navijače da dođu podržati reprezentaciju u nedjelju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozvao bih sve gledatelje, sve koji su u mogućnosti da dođu, da nas podižu i da nam time daju dodatni impuls i energiju da zajedno s publikom dođemo do ove vrlo važne pobjede".

Centar Ivica Zubac, koji je nedavno produžio ugovor s Los Angeles Clippersima, vjeruje kako će momčad u ijecu pokazati puno bolju igru no što je to bio slučaj protiv Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem puno bolju izvedbu nego protiv Slovenije. Mislim da nam je to svima bio neki šamar i svi smo se probudili nakon te utakmice. Spremili smo se što smo više mogli u posljednja dva dana i idemo na pobjedu, nemamo drugu opciju. Pozivam sve navijače da nam se pridruže, da nas podrže. Utakmica s Finskom sigurno neće biti laka i trebat će nam svaka moguća podrška", najavio je Zubac.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo