CARSTVO UZVRAĆA UDARAC / Giannis odigrao fenomenalnu utakmicu, Bucksi smanjili na 2-1 u seriji

Image
Foto: Profimedia

Četvrti dvoboj NBA finala na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak, u 3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu

12.7.2021.
9:43
Profimedia
VOYO logo

Giannis Antetoukounmpo se pobrinuo da se ovogodišnja finalna NBA serija ne pretvori u jednosmjernu ulicu i još jednom predstavom za pamćenje odveo je Milwaukee Buckse do uvjerljive 120:100 pobjede nad Phoenix Sunsima kojom su smanjili zaostatak u finalnoj seriji na 2-1.

Iako je prije samo dva tjedna bio zastrašujuće blizu ozljedi koljena koja bi ga na duže vrijeme odvojila od parketa, sjajni Grk je drugu utakmicu zaredom završio s više od 40 koševa. U Phoenixu to nije bilo dovoljno za pobjedu, jer osim njega Bucksi nisu imali još barem jednog raspoloženog igača. U gotovo rasprodanom Fiserv Forumu je Antetokounmpo dobio potrebnu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo kakva će ovo utakmica biti. Znali smo da ćemo se naći u rupi izgubimo li ovaj dvoboj", izjavio je grčki košarkaš koji je u pobjedu ugradio 41 koš, 13 skokova i šest asistencija. Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Približio se Jordanu

S dvije uzastopne utakmice od 40 i više poena u NBA finalu, Antetokounmpo je na pola puta do izjednačavanja rekorda koji je postavio Michael Jordan, također protiv Phoenixa, na putu do naslova 1993.

Za razliku od druge utakmice u Phoenixu u kojoj je postigao 42 koša, Giannis je u ovom dvoboju dobio prijeko potrebnu potporu ostatka momčadi, kako u napadu, tako i u obrani. Bucksi su nadskakali Sunse (47-36), napravili veliku razliku u koševima nakon napadačkih skokova (20-2) i izgubili samo devet lopti. Pogodili su 14 od 36 pokušaja za tricu, dok su gosti gađali 9/31.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednjačio je Jrue Holiday koji je trice gađao 5/10 te završio s 21 košem i devet asistencija. Khris Middleton je ubacio 18 poena uz sedam skokova i šest asistencija, a po 11 koševa su dodali domaći visoki igrači Brook Lopez i Bobby Portis.

Image
SVE JE PALO NA NJEGOVA LEĐA /

Engleski tragičar ima samo 19 godina, sve ovo bilo je previše za njega

Image
SVE JE PALO NA NJEGOVA LEĐA /

Engleski tragičar ima samo 19 godina, sve ovo bilo je previše za njega

Booker nije došao na utakmicu

Utakmica je bila izjednačena do tri minute prije kraja prvog poluvremena, kad su Bucksi serijom 10-0 otišli do 15 koševa prednosti (60-45). Sunsi su se uspjeli oporaviti u trećoj četvrtini i nakon trice Jaea Crowdera smanjili zaostatak na šest koševa (82-76), kad je do kraja trećeg perioda ostalo 3:43 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to je bilo sve od gostiju. U sljedeće četiri minuta ostali su bez ubačaja, a Bucksi su serijom 19-0 otišli na najvećih +25.

Chris Paul je za Sunse ubacio 19 koševa uz devet asistencija. Deandre Ayton i Jae Crowder su postigli po 18 koševa, ali je izostao napadački učinak Devina Bookera koji je ubacio samo 10 poena gađajući iz igre 3/14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam nakon zadnje utakmice da je to momčad koja se neće predati, koja će se boriti do kraja. Moramo ponoviti razinu želje koju smo iskazali u prve dvije utakmice i onda ćemo biti u dobroj poziciji", izjavio je Booker nakon prve od dvije utakmice u kojima je Milwaukee domaćin.

Četvrti dvoboj NBA finala na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak, u 3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo