BABO RAZVALJUJE / Bogdanović jedan od glavnih protagonista utakmice u New Orleansu: U posljednjim minutama riješio dvoboj

Image
Foto: Profimedia

Bogdanović u New Orleansu zabio 21 poen. U posljednjih 2:31 minute prije kraja pogodio dvije od svojih pet trica. Prva je povećala vodstvo Utaha na osam poena, a druga na 11, na 1:22 prije kraja

4.1.2022.
6:25
Profimedia
VOYO logo

U najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, NBA ligi, noćas po hrvatskom vremenu odigrano je osam utakmica. New Orleans Hornets na svom su terenu poraženi od Utah Jazza Bojana Bogdanovića, koji se tako vratio pobjedama nakon poraza od Golden Statea. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

Image
SJAJNI MITCHELL NIJE MOGAO SAM /

Jazzeri izgubili u Miamiju, Bojan Bogdanović treći najbolji strijelac Utaha

Image
SJAJNI MITCHELL NIJE MOGAO SAM /

Jazzeri izgubili u Miamiju, Bojan Bogdanović treći najbolji strijelac Utaha

Babo je u sjajnoj formi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođeni Mostarac igra u sjajnoj formi, te je nastavio zabijati i u ovom dvoboju. Ovog puta je postigao 21 poen uz 3 skoka za 35 minuta igre. Šut iz igre imao je 8-17, za tricu 5-11. Ovo je bio 14 put u sezoni da je Bogdanović išao na najmanje 20 poena. Bila je ovo 15 pobjeda Jazzera u posljednjih 18 susreta, kojom su nastavili svoj gostujući pobjednički niz, te su sad na brojci 9. Bogdanović je trenutno na prosjeku od 17.7 poena, 3.9 skokova i 1.6 asistencija po utakmici. Babi još samo jedna trica nedostaje da se izjednači s Metta World Peaceom na 87. mjestu All - time tricaša, koji ima 1,154, javlja NBA alerts.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mitchell ubacio 29 poena

Najbolji u momčadi Jazza bio je najbolji košarkaš Jazzera Donovan Mitchell sa 29 poena. Bogdanović je u posljednjih 2:31 minute prije kraja pogodio dvije od svojih pet trica, Prva je povećala vodstvo Utaha na osam poena, a druga na 11 sa 1:22 do kraja.

Kod Jazza je ponajbolji centar lige Rudy Gobert imao 10 poena i 18 skokova, a u posljednjoj četvrtini Utah je imao i +15. New Orleans se nakratko približio na čak pet poena prije nego što je Bogdanovićeva trica iz desnog kuta pomogla Utahu za svoju sedmu pobjedu u osam utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jonas Valanciunas imao je 25 poena i devet asistencija, a Josh Hart dodao je 15 poena i devet asistencija za New Orleans, koji je pao drugi uzastopni i izgubio treći put u četiri utakmice. Nickeil Alexander-Walker dodao je 13 poena u rezervnoj ulozi. Brandon Ingram, s prosjekom od 22,9 poena po utakmici ove sezone, promašio je 15 od 18 šuteva i završio s 10 poena u svom povratku na teren, nakon izostanka od dvije utakmice uzrokovane bolovima u lijevoj Ahilovoj tetivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utah, koji je u prosjeku postiže 15 trica u NBA ligi po utakmici, ovog je puta zabio 19 od 39 (48,7%) s trice, s Mitchellom pet, a Conleyem četiri. Pelicansi su pogodili 12 od 46 (26,1%) iz raspona od 3 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijedna momčad nije vodila s više od šest koševa tijekom teškog prvog poluvremena. Utah je šutirao 40,9%, a New Orleans 38,6%.

Conley je postigao 12 svojih poena, a Mitchell 10 u uvodnih 24 minute, nakon čega su Jazz vodili 52-49. Utah je povećao svoje vodstvo na 12 u trećoj četvrtini, kada je Bogdanović pogodio pet od osam šuteva, uključujući dvije trice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo