NAVIJAČI, NE BRINITE: / Hezonja svojom izjavom diže čitavu Hrvatsku na noge

Image

Mario Hezonja dao je intervju za Croatian Sports. Hrvatski reprezentativac govorio je o svojoj prilagodbi na NBA ligu u prvoj sezoni u Orlando Magicu.

10.3.2016.
9:04
VOYO logo

"Dobro je rekao Bojan Bogdanović, koji je prošle godine bio 'rookie' u Netsika, da europska i američka košarka nisu isti sport. Velike su razlike i teška mi je bila tranzicija u NBA ligu", rekao je Hezonja za CroatianSports.

Često u najboljim akcijama dana

Hrvatski košarkaš bori se za što više minuta i povjerenje trenera Scotta Skilesa koji ga je na posljednjim utakmicama uvrstio u prvu petorku. Mario je ljubimac navijača, često su njegova zakucavanja i koševi najboljim akcijama dana u NBA ligi. Naravno, priča s Hezonjom nije mogla proći bez spominjanja reprezentacije koju ovog ljeta očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Dubrovčanin već je istaknuo kako je u nacionalnoj momčadi došlo vrijeme da "odlučuju mlađi igrači", što je izazvalo prijepor u hrvatskoj košarci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠUKER I RAĐA DALI MU ZA PRAVO (?): /

Košarkaška diktatura Marija Hezonje

Image
ŠUKER I RAĐA DALI MU ZA PRAVO (?): /

Košarkaška diktatura Marija Hezonje

'Nisam zadovoljan stanjem u hrvatskoj košarci'

"Nisam zadovoljan sa stanjem u hrvatskoj košarci. No sve će sjesti na svoje ako ostanemo zajedno. Nismo u dobroj situaciji, a čekaju nas olimpijske kvalifikacije i teški suparnici poput Grčke i Italije. Bit će teško, nadam se da ćemo biti u Riju", dodao je Hezonja, itekako svjestan da su najbolji dani daleko iza hrvatskih košarkaša.

"Hrvatska košarka imala je puno svijetlih trenutaka, ali sve je to davno nestalo. Na nama je, posebno na meni, da to vratimo hrvatskom narodu i Hrvatskoj", dodao je Mario izjavu koja bi mogla "zapaliti" navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj 23 nije zbog Jordana

Objasnio je da njegov broj 23 nema veze s obožavanjem Michaela Jordana.

"Nemam pojma zašto 23. Stvarno, ne znam. U Barceloni nisam mogao uzeti brojeve koje sam htio, 8 ili 11 pa su mi dali 23. Ovdje je bilo slično. Ne volim puno mijenjati, imam svoje rituale i zato sam ostao na broju 23", rekao je Mario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov igrački uzor završava karijeru ove sezone.

"Odrastao sam gledajući Kobeja Bryanta. Od ostalih igrača, volio sam gledati Shaqa, Iversona...", dodao je Hezonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira što živi na Floridi, nije zaboravio svog velikog prijatelja iz Barcelone, s kojim se zbližio prošle sezone.

"Odličan sam prijatelj s Alenom Halilovićem. Čujemo se gotovo svaki dan. Sad je u Sportingu, ali siguran sam da će se vratiti u Barcelonu", rekao je Hezonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije Dinamo, sada Hajduk

Hrvate u Americi posebno je zanimalo za koga Hezonja navija - Hajduk ili Dinamo.

"S obzirom da sam iz Dubrovnika, prije sam bio za Hajduk, gotovo svi Dubrovčani navijaju za Hajduk. No, kasnije je to nekako izblijedjelo. Kad sam došao u Zagreb, postao sam navijač Dinama. Tada je tisuće navijača dolazilo na utakmice. Sad više ni toga nema", zaključio je Mario Hezonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo