NBA FINALE / Miami u drami pobijedio Denver i izjednačio seriju na 1-1, Jokić zabio 41 poen

Image
Foto: Profimedia

Miami je slavio u drugoj finalnoj utakmici NBA finala protiv Denvera i izjednačio seriju na 1-1

5.6.2023.
6:33
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Miami Heata jutros su po hrvatskom vremenu u Denveru pobijedili domaće Nuggetse sa 111-108 i tako izjednačili u finalnoj seriji na 1-1.

Image
FINALE NBA LIGE /

Denver na krilima nevjerojatnog Nikole Jokića poveo protiv Miamija u seriji 1-0

Image
FINALE NBA LIGE /

Denver na krilima nevjerojatnog Nikole Jokića poveo protiv Miamija u seriji 1-0

The Jocker stavio 41, ali nije pobijedio

Nikola Jokić odigrao je još jednu nevjerojatnu utakmicu ili, kako to Amerikanci pišu "monstruoznu", zabivši 41 poen uz 11 skokova i 4 dodavanja, te šut 16-28. Međutim, njegova još jedna velika predstava ovog puta nije bila dovoljna za pobjedu Denvera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitan igrač Denver Nuggetsa Jamal Murray promašio je tricu za produžetak u zadnjoj sekundi.

Miami gubio 15 poena, pa okrenuo i poveo sa 12

Gabe Vincent ubacio je 23 poena, Jimmy Butler i Bam Adebayo dodali svaki po 21 i Miami Heat bacio je u očaj Pepsi Center.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su u drugoj četvrtini imali zaostatak od 15 poena, gosti su preokrenuli u posljednjoj četvrtini u kojoj su pogodili devet od prvih 10 šuteva i pet od šest trica te poveli 12 razlike, da bi se Denver serijom trica u završnici sasvim vratio, ali nije imao time-out za zadnji napad da organizira akciju za produžetak i spomenuti Murray nije uspio pogoditi.

Heat umalo ugašen, ali vatra se rasplamsala

"Gledajući u lice minusu od 2-0 u NBA finalu, viseći na ivici poraza, dok su gosti bili u neprijateljskoj areni u kojoj nijedna momčad nije pobijedila više od dva mjeseca, Miami Heat odlučio je učiniti ono što je radio tijekom postsezone", prenosi poznati američki ESPN pisanje AP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami je pokazao kako se pobijeđuje u dvorani u kojoj je jako teško dobiti za goste.

"Naši dečki su konkurenti", rekao je trener Heata Erik Spoelstra i dodao: “Oni vole ovakve trenutke.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami nije mario za statistiku

Očigledno.

Denver je imao 11-0 u play offu kada je vodio s dvoznamenkastom razlikom u bilo kojem trenutku utakmice i 37-1 ove sezone ukupno kada je vodio s najmanje osam razlike do četvrtog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heat nije za mario za statistiku. Nadmašili su Denver sa 17-5 u prvih 3:17 minuta četvrte četvrtine da bi onda konačno preuzeli vodstvo, na kraju su poveli sa 12 poena razlike, a onda su većinu toga izgubili i morali su preživjeti pokušaj Jamala Murraya za 3 poena kako je vrijeme istjecalo...

"Ovo je finale", dodao je Adebayo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija se seli u Miami

"Izgubili smo jednu, a dobili drugu utakmicu", dodao je as Heata.

Aaron Gordon zabio je za Denver 12 poena, dok se Murray zaustavio na 18. Prije dvije trice u završnici, Murray je bio isto na 12 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija se sada seli u Miami, gdje će se igrati sljedeće dvije utakmice - treća u noći sa srijede na četvrtak, a četvrta dva dana kasnije. Denver prvi put u ovogodišnjem doigravanju u goste ne ide s vodstvom 2:0 nego s izjednačenim rezultatom.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo