FINALE NBA LIGE / Denver na krilima nevjerojatnog Nikole Jokića poveo protiv Miamija u seriji 1-0

Image
Foto: Profimedia

Nikola Jokić predvodio je momčad pobjednika s triple - double učinkom od 27 poena, 14 asistencija i 10 skokova.

2.6.2023.
7:28
Profimedia
VOYO logo

Počelo je onako kako su priželjkivali navijači Denvera. Košarkaši Nuggetsa noćas su po hrvatskom vremenu, u prvoj utakmici NBA finala, pobijedili Miami Heat na svom parketu u Denveru 104-93 i poveli u seriji s 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OVDJE pogledajte najzanimljivije trenutke prve finalne utakmice.

Jokić za pamćenje

Fantastični centar Nikola Jokić predvodio je momčad pobjednika s triple - double učinkom od 27 poena, 14 asistencija i 10 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jokić je postao drugi igrač u posljednjih 25 godina - iza LeBrona Jamesa 2017. - koji je imao 10 asistencija do poluvremena finalne utakmice. Imao je Jokić 10 poena i 10 asistencija do odmora, a Denver je vodio 59-42 nakon prve dvije četvrtine - pri čemu je Jokić pogodio samo tri šuta. Onda je krenuo Jokićev žrvanj...

Image
NE MOŽE BEZ DRAME /

Celticsi na pragu dosad neviđenog u NBA ligi: Je li sve bilo regularno?

Image
NE MOŽE BEZ DRAME /

Celticsi na pragu dosad neviđenog u NBA ligi: Je li sve bilo regularno?

Inače, Nikola Jokić i Denver Nuggets suočili su se s nekim važnim pitanjima u svom prvom NBA finalu, a njihovi odgovori su bili pravodobni...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni tjedan i pol odmora nije im naštetilo, niti su se košarkaši iz savezne američke države Colorado ohladili...

Denver čekao 47 godina da uđe u finale

I ne, ni najveća NBA pozornica nije bila prevelika niti prezahtjevna za njih... Denver je čekao 47 godina da uđe u finale i nije razočarao svoje navijače u prvoj finalnoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jokić je, tako, ostvario triple-double u svom debiju u velikom NBA finalu, Jamal Murray zabio je 26 koševa, a Nuggetsi su imali jako malo problema s hladnim Miami Heatom na putu do pobjede. Miami nije bio vruć, nije bio vrućina kako klubu s Floride ime govori, nego su bili hladni, ali ohladili su ih Nuggetsi.

"Mislim da je u tome ljepota ove momčadi", rekao je Murray i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo toliko različitih oružja i toliko različitih obrana za ohladiti nekog. Morate čuvati svakoga i pritom dati sve od sebe."

Heat je do sada imao 3-0 na otvaranjima u finalima, sve na gostovanjima, ali Denver je još uvijek neporažen kod kuće. Pobjednici prve utakmice u finalu osvajaju naslov u gotovo 70% slučajeva, javlja AP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bila jedna od mojih posljednjih poruka grupi prije naše utakmice", izjavio je trener Nuggetsa Michael Malone i nastavio:

Bitno je dobiti prvu utakmicu finalne serije

"Podsjetio sam našu grupu igrača, ako nisu znali, da je Miami ušao u Milwaukee i dobio prvu utakmicu. Otišli su u Garden u New Yorku i pobijedili prvu utakmicu. Dobili su prvu utakmicu u Bostonu. Dakle, htio sam da u prvoj utakmici moji dečki preuzmu kontrolu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je pobijediti utakmicu", kazao je Jokić nakon svog devetog triple-doublea u ovogodišnjem doigravanju -- svog šestog u posljednjih sedam utakmica.

"Pokušavam dobiti utakmicu na bilo koji mogući način", dodao je Jocker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aaron Gordon dodao je, pak, 16 koševa, a Michael Porter Jr. zabio je 14 za Denver koji je zaostao sve 34 sekunde i na kraju vodio s čak 24 razlike.

Bam Adebayo završio je s 26 poena i 13 skokova za Miami, koji je šutirao 41% za utakmicu -- 33% za tri poena. Gabe Vincent zabio je 19, Haywood Highsmith 18, a Jimmy Butler dodao je 13 za Heat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami je imao slobodna bacanja dva od dva. Bila je to noć kao nijedna druga u povijesti doigravanja NBA lige.

Miamijev negativni rekord

Izjednačio je najmanje slobodnih bacanja ikad ubačenih u igri doigravanja, oborio rekord u najmanjem broju pokušaja s crte u igri doigravanja - prijašnji rekord je iznosio tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heat je, tako, postavio rekord NBA finala u broju izvedenih i pokušanih slobodnih bacanja. Los Angeles Lakersi su tamo imali prethodne ocjene, postigavši ​​3 slobodna iz 5 pokušaja s linije protiv Philadelphije 26. svibnja 1983. godine.

"Moramo puno više napadati reket, uključujući i mene", izjavio je Butler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adebayo je naglasio: "Stvorili smo povijest, ali negativnu."

Druga utakmica igra se u Denveru u nedjelju navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo