nestvarni slovenac / Luka Dončić srušio Lakerse i ušao u povijest

Image

Dončić je u svojoj prvoj sezoni imao 17 utakmica s triple-double učinkom, dok je u prošloj imao 11. Ove sezone ponovno ima dvoznamenkasti broj utakmica s ovakvim učinkom.

30.3.2022.
8:33
VOYO logo

Luka Dončić odigrao je nestvarnu utakmicu za svoj Dallas i srušio Lakerse. Dončić je ostvario triple-double od 34 koša te po 12 skokova i asistencija, čime je ušao u NBA povijest. Učinkom na ovoj utakmici prema nekoliko kriterija izjednačio se s rekorderima i velikanima lige.

Dončić je već nakon prve četvrtine imao 17 koševa, pet skokova i pet asistencija. Do kraja poluvremena Dončić je postigao čak 25 poena za ovosezonski rekord Dallasa od 82 koša na polovini utakmice. Triple-double ostvario je sedam minuta prije kraja treće četvrtine i onda cijelu četvrtu proveo na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dončiću je ovo i 21. triple-double s 30 postignutih koševa, čime se na vječnoj tablici izjednačio na petom mjestu s jednim od najvećih, Wiltom Chamberlainom. Dončić je tako upao u elitno društvo, a ispred njega su na tom popisu još samo James Harden, LeBron James, Russell Westbrook i Oscar Robertson. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo