LUDA VEČER ŠIROM EUROPE: / Finci odveli Francuze u produžetak!

Image
Foto: AFP
5.9.2015.
22:27
AFP
VOYO logo

Francuzi su kontrolirali rezultat tijekom čitavog dvoboja, ali Finci su u završnici uspjeli nekoliko puta poravnati (76-76, 78-78, 81-81). Francuska je imala 16 sekundi za posljednji napad, ali Tony Parker ga nije uspio realizirati, pa se moralo u dodatnih pet minuta. Ipak, Francuzi u nastavku nisu dopustili iznenađenje. Parker je ubacio 23 koša za Francusku, a Jamar Wilson 21 za Finsku.

Turska bolja od Italije

Vrlo je neizvjesno bilo u skupini B u Berlinu gdje je Turska sa 89-87 (51-42) svladala Italiju. Kod rezultata 88-86 sedam sekundi prije kraja najbolji strijelac Italije Danilo Gallinari imao je dva slobodna bacanja, prvo je pogodio, ali drugo promašio. Nakon skoka u obrani Semih Erden je pogodio jedno od dva bacanja za Tursku, da bi Marco Belinelli promašio tricu za pobjedu Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina korak do senzacije

Veliki favorit skupine D Litva uz mnogo je sreće upisala prvu pobjedu u Rigi svladavši Ukrajinu sa 69-68 (33-26). Posljednje poene na utakmici postigao je Jonas Mačiulis pogodivši oba slobodna bacanja 1:52 minuta prije kraja. Obje momčadi potom su propustile nekoliko napada, a posljednju priliku za Ukrajinu imao je Maksim Kornijenko u posljednjoj sekundi.

Paulius Jankunas sa 22 koša i Jonas Valančiunas sa 19 ubačaja i 11 skokova predvodili su Litvu, dok je Kirilo Fesenko sa 19 pogodaka i 11 skokova bio najučinkovitiji kod Ukrajine, ali je zbog pet osobnih pogrešaka morao izaći iz igre 4:49 minuta prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo