Košarkaški šamar Srbiji: Kosovo pred ulaskom u FIBA-u

Prema pisanju srpskih medija, Kosovo će od ožujka 2015. godine postati i punopravni član FIBA-e. Nakon nekoliko odbijanac, Kosovari sada imaju dodatan adut u rukama - primljeni su u MOO.

8.2.2015.
16:15
VOYO logo

Ulazak u olimpijsku obitelj najjači je adut koji imaju u bivšoj srpskoj pokrajini i više ih ništa ne može zaustaviti na putu u sportske asocijacije.

''Podnijeli smo sve dokumente neophodne po statutu Fibe i mislim da ovaj put nema razloga da ne budemo primljen. Ranije smo bili odbijani odbijeni, a jedan od razloga je bio i taj što Kosovo tada nije bilo u Međunarodnom olimpijskom odboru. Sada smo postali punopravni član", donose srpski mediji izjavu predsjednika Košarkaškog saveza Kosova Erolda Belegua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju do Kosovo dobije zeleno svjetlo, moglo bi sudjelovati u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2017. godine.

"Nadam se da FIBA neće primiti Kosovo, ali poznato je da je već primljeno u MOO. Ljudi sa Kosova guraju svoju priču, ali još ćemo pričekati odluku. Dobra stvar je što srpska košarka ima jak utjecaj u FIBA-i", rekao je dopredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević koji, zanimljivo, vidi nepravdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srpski narod nije zaslužio nepravdu, ali to su pitanja za moćnije ljude u državi. Vjerujem da će svijet jednog dana shvatiti što se događalo na Kosovu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo