KOŠARKAŠI OTPUTOVALI U ISTANBUL: / Na Mršićevom popisu veliko iznenađenje; 'Imamo dvije teške utakmice s dvije dobre reprezentacije'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zbog pandemije ove kvalifikacije izgledat će malo drugačije

23.11.2020.
20:34
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Muška seniorska reprezentacija Hrvatske u ponedjeljak je otputovala u Istanbul, na novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo, objavio je HKS.

S obzirom na epidemiološku situaciju, FIBA se odmaknula od ustaljenog načina igranja uzvratnih utakmica kod kuće i u gostima te će se kvalifikacije igrati u ‘balonima’ po izuzetno strogim pravilima. Svi su sudionici morali priložiti po dva negativna PCR testa u razmaku od pet dana prije polaska na put, a testirat će se i na licu mjesta. Kretanja i interakcije s ljudima van delegacije su smanjeni na minimum – naši će reprezentativci smjeti putovati samo od hotela do dvorane i nazad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća vijest

Na put je krenulo 14 igrača reprezentacije, neki iz Zagreba, a neki direktno iz svojih inozemnih klubova. Najveća je vijest da će za drugu kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska najvjerojatnije moći računati i s ‘euroligašem’ KrunomSimonom, ako ostane zdrav, a takve su garancije došle iz samog Anadolu Efesa. Kruno u Euroligi za Efes ubacuje prosječno 14.6 poena po utakmici, sa 71.4% preciznosti šuta za 2 poena i zasigurno bi mogao biti prevaga kakva Hrvatskoj treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik VeljkoMršić ne dvoumi oko cilja nadolazećih utakmica:

“Cilj je plasirati se na Europsko prvenstvo već u ovom prozoru. Startali smo dobro, nedostaje nam još jedan mali korak. Međutim, moramo biti stvarno dobra momčad, kao što smo to bili u prvom prozoru, da bi ostvarili taj zadnji korak i krajnji cilj. Situacija je ipak drugačija nego ikada prije. Mi zapravo do petka nećemo znati u kojem će sastavu reprezentacije nastupiti. Posljednji test će biti u četvrtak, a onda ćemo vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo dvije teške utakmice s dvije dobre reprezentacije. Turska je startala s 0-2 i organizirali su ovaj balon da to isprave. Prije nekoliko dana su promijenili izbornika, pozvali su i Larkina, dok su u prvom krugu igrali bez Amerikanaca, a sada na spisku imaju šest igrača iz Efesa i Fenerbahčea… Švedsku smo tu u Zagrebu pobijedili – izgledalo je lagano, no kada pogledamo cijeli tijek utakmice vidi se da je zadnjih 25 minuta utakmica bila više-manje u egalu. No, mi smo dobra momčad, prava samo klapa i to ćemo i pokazati u ove dvije utakmice“, sa samopouzdanjem je završio izbornik.

Popis igrača za kvalifikacijski turnir u Istanbulu

Miro Bilan (Dinamo Sassari), Mateo Drežnjak (Cibona), Tomislav Gabrić (Enea Astoria), Antonio Jordano (Vrijednosnice Osijek), Filip Krušlin (Dinamo Sassari), Pavle Marčinković (Split), Marin Marić (Lietkabelis), Dominik Mavra (Zadar), Roko Prkačin (Cibona), Ivan Ramljak (Slask), Roko Rogić (Mitteldeutscher), Željko Šakić (Avtodor), Roko Leni Ukić (Cedevita Olimpija), Antonio Vranković (Split), Kruno Simon (Anadolu Efes).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KVALIFIKACIJSKE UTAKMICE ZA EUROPSKO PRVENSTVO

27.11.2020. u 17:00 sati (19:00 u Istanbulu): Hrvatska – Turska 29.11.2020.u 18:00 sati (20:00 u Istanbulu): Švedska – Hrvatska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo