DRAMA NAKON UTAKMICE / Skandal na Eurobasketu! Košarkaš napadnut na putu do svlačionice, njegova reprezentacija prijeti: 'Napustit ćemo turnir ako ne pustite snimke'

Image
Foto: Profimedia

Nažalost, nakon ove utakmice došlo je do ozbiljnog incidenta

5.9.2022.
8:35
Profimedia
VOYO logo

Ludi košarkaški dan na EuroBasketu kompletiran je pobjedom Gruzije u Tbilisiju protiv Turske i to nakon dva produžetka, bilo je 88-83 (19-25, 17-8, 17-16, 15-19; 7-7, 13-8).

Gruzijska reprezentacija je time ostvarila prvu pobjedu na prvenstvu, dok je prava gužva u gornjem domu ljestvice. Belgija, Crna Gora, Turska i Španjolska redom imaju omjer 2-1 nakon tri utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji kod Gruzije u ključnim trenucima susreta bio je Mamukelašvili koji je ogled završio s 20 poena i 12 skokova, dok je McFadden dodao 17 uz šest asistencija i četiri skoka. Kod Turske je bolji od ostalih bio Alperen Sengun s 21 poenom i devet skokova.

Nažalost, nakon ove utakmice došlo je do ozbiljnog incidenta. Još tijekom susreta tenzije su bile vrlo visoke i zamalo je došlo do okršaja, a onda je po završetku susreta turski igrač Furkan Korkmaz, navodno fizički napadnut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Napustit će turnir?

O svemu je progovorio turski izbornik Ergin Ataman, a nakon njega se oglasio i potpredsjednik Košarkaškog saveza Turske Omar Onan i prijetio: "Ako snimke sa sigurnosnih kamera ne budu pokazane mi ćemo napustiti ovaj turnir!"

Pomoćnik Atamana, Hakan Demir, kazao je kako se Korkmaz sukobio s trojicom neimenovanih igrača Gruzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok je Korkmaz išao do svlačionica s našim trenerom, igrači Gruzije koji nisu bili u aktivnom rosteru su ga napali zajedno s isključenim igračem (Dudom Sanadzeom) i policijom. Ne bi smio biti napadnut igrač koji ide u svlačionicu. Nakon susreta ušli smo u tučnjavu s gruzijskom policijom koja nas je na to tjerala. Pozivam FIBA-u da djeluje. Neka se nitko ne zavarava da smo glupi. Oni će nam donijeti snimke iz tog hodnika i nećemo propustiti ni minute", rekao je Onan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo