peti hrvatski košarkaš / Kapetan Cedevite Miro Bilan najkorisniji igrač sezone u ABA ligi

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U dosadašnjih 15 sezona postojanja ABA lige Bilan je peti hrvatski košarkaš koji je ponio naslov najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone

10.3.2016.
13:51
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Kapetan Cedevite i hrvatski košarkaški reprezentativac Miro Bilan proglašen je najkorisnijim igračem regularnog dijela sezone u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi. 

Bilan je čak pet puta bio najkorisniji igrač kola i te u studenom i prosincu 2015. bio MVP mjeseca, što nije uspjelo nijednom drugom košarkašu u ovoj sezoni ABA lige

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stasiti, 213 cm visoki 26-godišnji Šibenčanin u 26 utakmica regularnog dijela sezone prosječno je ubacivao 14,7 koševa, imao 7,8 skokova i dvije asistencije. To mu je pomoglo da prosječno po utakmici prikupi 20,81 valorizacijskih bodova, gotovo dva više od najbližeg konkurenta, Save Lešića iz Union Olimpije.

Bilan je čak pet puta bio najkorisniji igrač kola i te u studenom i prosincu 2015. bio MVP mjeseca, što nije uspjelo nijednom drugom košarkašu u ovoj sezoni ABA lige. Najbolji je učinak imao u 14. kolu, kad je na gostovanju kod Igokee prikupio 37 valorizacijskih bodova ubacivši 24 koša uz 11 skokova za 26 minuta igre. Nije propustio nijednu utakmicu, a šest puta je bio na dvostrukom dvoznamenkastom učinku po broju koševa i skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dosadašnjih 15 sezona postojanja ABA lige Bilan je peti hrvatski košarkaš koji je ponio naslov najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone. U prvoj sezoni 2000/01. taj je trofej osvojio bivši Bilanov suigrač Marino Baždarić, dok je igrao za riječko Triglav osiguranje. Osam godina poslije (2008/09.) MVP naslov je ponio centar Zagreba Ante Tomić, a u sezoni 2010/11. Zagreb je u današnjem centru Cedevite Luki Žoriću dobio drugog najkorisnijeg igrača lige. U pohodu Cibone na naslov prvaka ABA lige Dario Šarić je u sezoni 2013/14. zaradio MVP trofej, kad je bio i najbolji strijelac.

U ovoj sezoni listu najboljih strijelaca predvodio je igrač Budućnosti Tadija Dragićević s prosjekom od 16,33 koševa po utakmici.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo