Debakl reprezentacije / Izbornik Mulaomerović: 'Rekli smo da lopta ide Bogdanoviću ili Hezonji, ne znam kako je završila kod Gnjidića'

Image

"Ne mogu prigovoriti želji igrača. Svi smo potišteni, ja pogotovo, jer smo uložili jako puno energije da bismo pobijedili u ovoj utakmici," kazao je izbornik Damir Mulaomerović.

4.7.2022.
8:54
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je od Finske 79-81 u Rijeci i time izgubila plasman u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Veliko je to razočarenje za Hrvate, a još veće za izbornika Damira Mulaomerovića i naše igrače.

Kadar Hrvatske doista je bio snažan, imali smo NBA igrače Bojana Bogdanovića, Ivicu Zubca, tu je čak bio i Mario Hezonja, pa ne smijemo zaboraviti ni Antu Žižića i Dragana Bendera. Međutim, jednostavno nije išlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Veliko razočarenje /

Hrvatski košarkaši izgubili nemoguće i ostali bez plasmana na Svjetsko prvenstvo

Image
Veliko razočarenje /

Hrvatski košarkaši izgubili nemoguće i ostali bez plasmana na Svjetsko prvenstvo

"Što reći nakon ovakvog poraza. Sve smo imali u svojim rukama. Promašili smo 13 slobodnih bacanja što je previše za ovakvu utakmicu. Puno loših odluka u zadnjoj minuti," rekao je izbornik Mulaomerović nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokockali pobjedu

Reprezentacija je vodila 78-70 s manje od dvije minute do kraja utakmice. Lovro Gnjidić imao je priliku dati Hrvatskoj velikih sedam razlike pedeset sekundi prije kraja nakon što je izborio slobodna bacanja, ali je oba promašio.

"Pobijedili smo sami sebe. Nismo bili smireni na zadnjim bacanjima. Rekli smo da lopta ide Bogdanoviću ili Hezonji i ne znam kako je završila kod Gnjidića. Ne krivim ga, mlad je, odrasta, ali teško je kad zbog toga ispadneš," nastavlja Mulaomerović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kaotičnoj posljednjoj minuti Hrvatska je izgubila teško stečenu prednost nakon povratka u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu prigovoriti želji igrača. Svi smo potišteni, ja pogotovo, jer smo uložili jako puno energije da bismo pobijedili u ovoj utakmici."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo