Veliko razočarenje / Hrvatski košarkaši izgubili nemoguće i ostali bez plasmana na Svjetsko prvenstvo

Image
Foto: Marin Sušić/HKS

Taktičko prilagođavanje šuterski raspoloženim Fincima očitovalo se u zamjeni Zubca Draganom Benderom, što je donijelo rezultata, jer Markkanen više nije bio produktivan.

4.7.2022.
8:39
Marin Sušić/HKS
VOYO logo

Hrvatski košarkaši poraženi su od Finske sa 79-81 (17-21, 17-22, 27-17, 18-21) u utakmici posljednjeg kola skupine C prvog kruga europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023., odigranoj u nedjelju u riječkoj dvorani Zamet, i tako su ostali bez plasmana u drugi krug.

Hrvatska je teško mogla lošije otvoriti utakmicu. Bojan Bogdanović je promašio dva slobodna bacanja i imao izgubljenu loptu, Mario Hezonja je promašio prva tri šuta, a jedini koš, još u prvoj minuti, došao je kao plod skoka u napadu Ivice Zubca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finci nas dokrajčili s tricama

Finci su nakon toga ubacili 14 poena zaredom. Lauri Markkanen je pogodio dvije trice, Sasu Salin i Alexander Madsen po jednu. Markkanen je pritom bio i glavni kreator s dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaskom Tonija Perkovića umjesto Hezonje Hrvatska je dobila jednog raspoloženog šutera koji je pogodio svoja prva dva šuta za tricu, jedini kojemu je to uspjelo od izabranika Damira Mulaomerovića u prvoj četvrtini. Taktičko prilagođavanje šuterski raspoloženim Fincima očitovalo se u zamjeni Zubca Draganom Benderom, što je donijelo rezultata, jer Markkanen više nije bio produktivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo