Najbolji na svijetu / Iako je napunio 37 godina, Kralj NBA lige ne usporava: Nevjerojatne obrane i zakucavanja LeBron Jamesa

Image
Foto: AP Images

Većina igrača iz draft klase 2003. godine je u mirovini, no jedan i dalje dominira parketima. LeBron Jamesu, izgleda, ne nadzire se kraj.

26.1.2022.
8:35
AP Images
VOYO logo

Košarkaši Los Angeles Lakersa porazili su najbolju ekipu Istoka, Brooklyn Netse s rezultatom od 106-96 i time se vratili na omjer od 50 posto pobjeda u sezoni s omjerom od 25-25.

Nije teško pogoditi da je LeBron James bio najbolji individualac kod Lakersa. James je utrpao 33 poena, dodao sedam skokova, šest asistencija, a bio je prisutan i u obrani s tri ukradene lopte i dvije blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je James zaslužan za najbolju sekvencu sinoćnje NBA akcije. Naime, pri rezultatu od 96-85 za Lakerse u zadnjoj četvrtini James je presjekao dodavanja Netsa i sam istrčao kontru koje je završio s nevjerojatnim zakucavanjima.

Nevjerojatno je da čovjek s 37 godina i dalje tako istrčava kontre i uništava obruče diljem SAD-a. Ostali iz njegove draft klase već su dugo ili u mirovini ili u manjim ulogama, kao recimo Jamesov dobar prijatelj Carmelo Anthony koji upravo za Lakerse ulazi s klupe kako bi zamijenjio - Jamesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jokić nastavlja s MVP igrom

Denver Nuggetsi porazili su mladu momčad Detroit Pistonsa s rezultatom od 110-105. Aktualni MVP lige, Nikola Jokić, nastavlja s nevjerojatnim igrama. U pobjedi je skoro upisao triple-double s 28 koševa, 21 skokom i devet asistencija. Kad su ga novinari pitali hoće li pogledati isječke utakmice za još jednu asistenciju, Jokić je odgovorio:

"To me ne zanima. Bila je dobra utakmica za mene i velika pobjeda za našu momčad. Znao sam da imam veliku noć, ali nisam razmišljao o statistici," kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images

Nikola Jokić, Dario Šarić

Upravo je ta Jokićeva nesebičnost njegova najveća odlika. Koliko god bio dobar košarkaš, uspjeh njegove momčadi jedino je što zanima ovog centra iz Srbije. 

U redu Detroita najbolji je bio nevjerojatni rookie Cade Cunningham s 34 poena, osam skokova, osam asistencija, dvije ukradene lopte i čak četiri blokade. Sigurno je da Detroit u svojim redovima ima buduću zvijezdu lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo