NASTAVAK PRVE FAZE / Francuzi jedva izbjegli sramotu, Dominikanci stopostotni, Egipat uvjerljiv

Image
Foto: Profimedia

Preostalo je još samo nekoliko mjesta u drugoj fazi Svjetskog prvenstva u košarci

29.8.2023.
14:56
Profimedia
VOYO logo

Košarkaška reprezentacija Dominikanske Republike pobijedila je u Manili Angolu s 75-67 u utakmici trećeg kola skupine A na Svjetskom prvenstvu i ostvarila svoju treću pobjedu, dok su do pobjede konačno došli Francuzi.

Image
DONČIĆ ČUDESAN /

Slovenija i Srbija nastavile dominaciju na Svjetskom prvenstvu

Image
DONČIĆ ČUDESAN /

Slovenija i Srbija nastavile dominaciju na Svjetskom prvenstvu

Francuska košarkaška reprezentacija u Jakarti za dlaku je izbjegla i treći ​​ponižavajući poraz, ali su nakraju ipak slavili protiv Libanona 85-79. Francuzi su nakon debakla od Kanade (95-65) i Latvije (88-86) eliminirani već u prvom krugu Mundobasketa, a protiv Libanona su se jedva spasili. Libanon, 43. košarkaška selekcija svijeta, koju je prethodno uvjerljivo porazila Latvija (109-70), a zatim su još gore prošli s Kanadom (128-73), došli su minutu prije kraja na samo tri koša zaostatka. Francuze je ipak spasio kapetan Nicolas Batum s tricom trideset sekundi prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuze je predvodio Guerschon Yabusele s 18 koševa, a Libanonce Wasi Arakji s 29 ubačaja.

Dominikanci su protiv Angole imali težak posao, ali su nakraju ipak slavili zahvaljujući Andresu Felis (17) i Victor Lizu (13), dok su Karl Anthony Towns i Angel Delgado dodali po osam poena. U momčadi Angole Silvio De Sousa ubacio je 19 poena uz devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa sve tri pobjede Dominikanska Republika plasirala se u drugu fazu, gdje će igrati protiv reprezentacija iz skupine B.  U drugom današnjem susretu u toj skupini igraju još Italija - Filipini.

Košarkaši Egipta pobijedili su Meksiko 100-72 u susretu trećeg kola skupine D u Manili. Egipat je predvodio Ehab Amin s 22 poena, 10 asistencija i šest skokova, a u meksičkoj momčadi najefikasniji su bili Paco Cruz i Joshua Ibarra s po 21 košem. Egiptu je to prva pobjeda, a Meksiko je doživio sva tri poraza pa te selekcije završavaju natjecanje. U drugom današnjem susretu u toj skupini igrat će Litva - Crna Gora, selekcije koje su prošle u drugu fazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo