FANTASTIČNI BOGDANOVIĆ IZVEO LUDOST GODINE: / Nećete vjerovati što je napravio zvijezdi Dallasa; Ovo je totalno ponižavanje

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Bojan Bogdanović radi sjajne stvari u NBA ligi

11.2.2020.
6:56
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Utah Jazz najboljeg hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića je u noći s ponedjeljka na utorak po hrvatskom vremenu, u susretu odigranom u American Airlines Centeru protiv domaćih Dallas Mavericksa u sklopu turneje po Teksasu, došao do svoje druge uzastopne pobjede, ukupno treće u ligi. Nakon trilera u Houstonu prošlu noć, koju je pobjedničkom tricom s osam i pol metara zaključio Babo, Jazzeri su ovog puta bili bolji od Dallasa rezultatom 123:119.

Image
AKTUALNI PRVACI SU NEZAUSTAVLJIVI: /

Pogledajte kakvim su spektakularnim potezima izluđivali Wolvse

Image
AKTUALNI PRVACI SU NEZAUSTAVLJIVI: /

Pogledajte kakvim su spektakularnim potezima izluđivali Wolvse

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Houstonu zabio svega osam poena, ali vratio se dobrim starim navikama protiv Dallasa

Nakon što je u prošloj utakmici zabio svega osam poena, hrvatski košarkaš vratio se svojim dobrim starim navikama u ovoj sezoni. Mavericksima je za 33:23 minuta ubacio 23 koša, uz tri skoka i dvije asistencije. Iz igre je za dvicu gađao 7-16, za tricu 3-8, slobodna je bacao 6-7. Trenutačno je Bogdanović u NBA ligi na prosjeku od 20,9 poena, 4,1 skoka i 2,1 asistencije po utakmici, što mu je najbolji prosjek u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kreator fantastičnog poteza

Bogdanović je u utakmici bio kreator fantastičnog poteza, prave ludosti. Naime, u jednoj je akciji Utah Jazza Bogdanović imao loptu u samom kutu igrališta, znači u teškoj situaciji, u trenutku kad je na njemu bila latvijska košarkaška zvijezda Dallas Mavericksa Kristaps Porziņģis. Međutim, Hrvat je izveo majstoriju. Prvo je provukao loptu kroz njegove noge, pa se Porziņģis malo odmaknuo od njega, a onda je rođeni Mostarac izašao van, nastavio voditi loptu, pa na sebe navukao dvojicu te maestralno poslužio startnog centra Utaha Rudyja Goberta za zakucavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Dončić nije igrao sedmu uzastopnu utakmicu

Dallas je tako i sedmu uzastopnu utakmicu igrao bez svog najboljeg igrača, 20-godišnjeg slovenskog wunderkinda Luke Dončića, zbog ozljede desnog gležnja. No, ovog su puta u njegovoj odsustnosti najviše pokazali Tim Hardaway Jr. ubacivši season-high 33 poena i Kristaps Porziņģis sa 28 poena, pet skokova i jednim dodavanjem. Mike Conley, s druge strane, propustio je i svoju drugu uzastopnu utakmicu za Utah zbog ozljede koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gobert, Mitchell i Clarkson također pokazali kvalitetu

Što se tiče pobjedničke momčadi, u njoj su, uz našeg Bogdanovića, još trojica košarkaša pokazala kvalitetu. Rudy Gobert imao je double-double učinak od 17 poena i 16 skokova, Donovan Mitchell stavio je 23 uz četiri skoka i dva dodavanja, ali i imao čak devet izgubljenih lopti, dok je igrač s klupe Jordan Clarkson bio najefikasniji strijelac Utah Jazza sa 25 poena, osam asistencija i pet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babo zabio dvije bitne trice od ukupno svoje tri u utakmici

Yahoo NBA piše kako su Mitchell i Bogdanović pogodili svaki po ključni koš kasno u četvrtoj četvrtini, nakon što su Mavericksi istopili vodstvo Jazza od 21 poena s poluvremena i čak poveli s tri poena u trećoj četvrtini... Babo je zabio dvije jako bitne trice u susretu.

"Nikad neće posve biti savršeno", kazao je Gobert koji je imao šut iz igre sedam od sedam, i to nakon što je prošlog mjeseca u domaćoj pobjedi protiv Dallasa gađao 8-8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neki su dani prava oluja za nas i u tom trenutku se moramo skupiti, zbiti redove'

"Neki su dani prava oluja za nas i u tom trenutku se moramo skupiti, zbiti redove i završiti susret kao momčad. Mislim da smo ovog puta napravili prilično dobar posao, u trenutku kad su imali zalet i istopili prednost", dodao je Gobert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utah je pucao iz igre 61% u prvom poluvremenu, a 59% je imao na kraju utakmice što je najviše za njih ove sezone, samo malo manje od najvišeg postotka šuta iz igre koji su Mavericksi doživjeli od suparničke momčadi u ovoj sezoni. Dallas ima jedan od najboljih gostujućih omjera u ligi 18-8, ali kod kuće su pali na 14-14. Izgubili su na svom terenu četiri od posljednjih pet susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sramotno je to'

"Sramotno je to", rekao je Hardaway i dodao:

"To svi znamo. Svi se moramo trgnuti, razbistriti glave i zaigrati bolje." Što se sve događalo u ovoj zanimljivoj utakmici možete vidjeti - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rezultati NBA utakmica odigranih 10. veljače:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detroit Pistons - Charlotte Hornets 76:87 Indiana Pacers - Brooklyn Nets 105:106 Orlando Magic - Atlanta Hawks 135:126 Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 137:126 Milwaukee Bucks - Sacramento Kings 123:111 (Dragan Bender nije igrao za Milwaukee) Dallas Mavericks - Utah Jazz 119:123 (Bojan Bogdanović je odigrao 33 minute za Utah, zabio je 23 koša i upisao tri skoka i dvije asistencije) Denver Nuggets - San Antonio Spurs 127:120 (Luka Šamanić nije ulazio u igru za San Antonio) Golden State Warriors - Miami Heat 101:113 Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 125:100 (Dario Šarić nije igrao za Phoenix)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo