Hrvatska ostaje bez EURA? Veliki spektakl je sve dalje!

Hrvatski košarkaški savez se kandidirao za domaćina Europskog prvenstva za košarkaše 2015. godine, a za domaćinstvo se prijavilo još sedam zemalja – Njemačka, Finska, Latvija, Francuska, Izrael, Poljska i Turska, priopćio je Međunarodni košarkaški savez (FIBA).

Konkurencija je takva da je teško očekivati konačni uspjeh. U zadnjih 12 godina to je rekordan broj prijava za organizaciju jednog europskog prvestva, onog 2015. godine kojeg je prvotno trebala organizirati Ukrajina, ali joj je domaćinstvo oduzeto zbog rata u toj zemlji. Interes je pokazalo ukupno 16 zemalja, ali je konačna lista od osam kandidata koji su se prijavili ili za domaćinstvo cijelog prvenstva ili barem jedne skupine ili završnice.

Srpski košarkaški savez već je odustao od kandidature zbog golemih troškova.

“Prvenstvo će vjerojatno dobiti Francuzi za koje će igrati Tony Parker i koji će nogometni stadion pretvoriti u košarkašku dvoranu s 30 tisuća mjesta”, izjavio je predsjednik košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas.

Komisija FIBA-e obići će sve zemlje-kandidate u narednih nekoliko tjedana, a odluka o domaćinu bit će donešena na izvanrednoj sjednici Izvršnog odbora u rujnu ove godine.

Eurobasket 2015 će se igrati od 5. do 20. rujna iduće godine.

Povratak na Net.hr