Duda demantovao otkaze igrača

Selektor Srbije veruje da svi potencijalni reprezentativci imaju veliku želju za igranjem na EP

15.5.2013.
12:39
VOYO logo

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Duda Ivković, demantovao je vest da su pojedini igrači otkazali nastup na Evropskom prvenstvu koje će na jesen biti održano u Sloveniji.

- Čudi me da strana sredstva informisanja brinu o sastavu srpske reprezentacije za Evropski šampionat i to u trenutku kada još uvek nismo saopštili ni spisak kandidata za nacionalni tim. Mi se trenutno nalazimo u fazi praćenja igrača, a srećna je okolnost što imamo vremena da posetimo potencijalne reprezentativce u klubovima u kojima trenutno igraju i da direktno razgovaramo sa njima - rekao je Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selektor je istakao da su razgovori u Moskvi i Istanbulu bili veoma kvalitetni i otvoreni, ali tokom tih razgovora nijednom nije postavljeno pitanje da li neko želi da igra za reprezentaciju Srbije, jer je igranje za srpski nacionalni tim nešto što se podrazumeva i predstavlja veliku čast za svakog sportistu.

Ivković je siguran da je nastup za Srbiju velika želja svakog našeg potencijalnog reprezentativca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Razgovarali smo o njihovim profesionalnom statusu u klubovima, jer je jako bitno da igrači kada dođu na pripreme imaju rešeno to pitanje. Druga tema razgovora bila je njihova trenutna igračka forma i zajednički smo napraviliu kraću analizu trenutne situacije i mogućnosti da se ona unapredi. Takođe, razgovarali smo i o njihovom zdravstvenom stanju, pošto su sezone izuzetno duge i naporne. Itekako vodimo računa o tome da igrači imaju mogućnost da se oporave i odmore od dugih sezona, a u konsultaciji sa našom zdravstvenom komisijom, tražimo najbolje načine da se eventualne povrede saniraju - rekao je Dušan Ivković, prenosi Sportska centrala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo