EMOTIVNI RAĐA OPROSTIO SE OD LEGENDE / 'Palim mobitel u Americi i vidim 300 poruka i poziva. Znao sam odmah da je neko s*anje'

Image
Foto: PIXSELL

Bio je najuspješniji izbornik košarkaške reprezentacije Jugoslavije

16.9.2021.
17:28
PIXSELL
VOYO logo

Velikan jugoslavenske, srpske i europske košarke Dušan Duda Ivković umro je u 78. godini. Ivković je rođen u Beogradu 29. listopada 1943. Bio je jedan od najuspješnijih europskih trenera svih vremena, a nedvojbeno najuspješniji izbornik košarkaške reprezentacije Jugoslavije na prvenstvima Europe na kojima je osvajao medalje u Zagrebu 1989, Rimu 1991. i Ateni 1995.

Vodio je i košarkašku reprezentaciju Srbije od 2008. do 2013. godine i osvojio srebro na Europskom prvenstvu i četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu 2010. Trenersku karijeru završio je 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri zajedničke godine

A jedan od onih koji će ga zauvijek pamtiti je sasvim sigurno legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa. On se oglasio na Facebooku povodom njegove smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Palim mobitel u Americi i vidim 300 poruka i poziva. Znao sam odmah da je neko s*anje. Tužna vijest. Ode Duda Ivković. Jedan od onih posebnih trenera koji su obilježili moju karijeru. Vrhunski mag čvrste ruke i velikog znanja. Međusobno smo se jako poštovali iako smo osim reprezentativne četiri godine bili isključivo klupski rivali. Bilo je tu i provokacija na terenu, ali van terena samo RESPECT. Počivaj u miru Duda"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo