Hrvatski reprezentativac napokon dobio veliko priznanje

Hrvatski reprezentativac i član Cibone Dario Šarić (19) proglašen je najboljim mladim europskim košarkašem u 2013.

6.2.2014.
17:29
VOYO logo

Šarić je godinu ranije završio na drugom mjestu, a ovaj je put iza sebe ostavio Turčina Kenana Sipahija i Grka Giannisa Antetokounmpoa. Sipahi je dobio uvjerljivo najveći broj glasova navijača budući da su turski obožavatelji košarke očito odradili veliki posao internetskim putem. Međutim, presudni su ipak bili glasovi stručnjaka, a tu je Šarić premoćno slavio.

Šarić je lani predvodio hrvatsku U19 reprezentaciju na putu do četvrtfinala Svjetskog prvenstva. To je natjecanje završio na drugom mjestu prema prosjeku ubačenih koševa (20.3), skokova (11.2) i asistencija (4.2) Nakon toga je s našom seniorskom reprezentacijom osvojio četvrto mjesto na Eurobasketu u Sloveniji i izborio plasman na ovogodišnju svjetsku smotru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone, pak, Šarić iz tjedna u tjedan oduševljava briljantnim igrama u regionalnoj ABA ligi u kojoj je trenutno na prvom mjestu u poretku za najkorisnijeg igrača (MVP).

"Šarić je ima veliku ulogu u hrvatskim reprezentacijama već nekoliko sezona, a tek mu je 19 godina. Već se sada radujem što ću ga ponovno gledati ovo ljeto u nacionalnom dresu", rekao je glavni tajnik FIBA Europe Kamil Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo