Čović: Dug Zvezde 48,4 miliona evra

Konačno poznata visina duga fudbalskog kluba Crvena zvezda

26.11.2012.
14:39
VOYO logo

Član Radne grupe fudbalskog kluba Crvena zvezda zadužen za analizu finansija Nebojša Čović otkrio je da je zaduženje crveno-belih 48,4 miliona evra.

Sa tim iznosom Čović je na sednici u ponedeljak upoznao sve članove novog rukovodstva Zvezde, a sada sledi rešavanje problema. On je rekao i da misli da bi neki ukoliko vole taj klub trebalo da oproste dugove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Dali smo informaciju na osnovu dokumentacije u koju smo imali uvid do sada. Napravili smo presek stanja zaključno sa 31. oktobrom 2012. godine, u bruto balansu Zvezda ima ogromne troškove za zatezne kamate i određene konsalting usluge, što su po nama nedozvoljeni tropškovi, koji su za prvih deset meseci odneli klubu oko 260 miliona dinara. Kada bismo ih eliminisali, poslovanje bi za isti period bilo pozitivno za 45 miliona dinara. To je presek za ovu godinu, a došli smo do toga da je dug 48,4 miliona evra - rekao je Čović za Sportski žurnal.

Prema rečima Čovića, oko sedam i po miliona tog iznosa ’ide’ na pozajmice, i da je stav svih u klubu da bi one trebalo da budu otpisane. Takođe, istakao je da e nada da će blokada računa biti skinuta do Nove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Kombinovaćemo određene metode, naravno kad izvršimo potpunu analizu svih poverilaca. Ono što očekujem, a tu mi je potrebna pomoć javnosti, da svi koji su pozajmili pare da oproste ta potraživanja, da ne bismo utvrđivala dali su ovakva ili onakva. Onda ćemo probati da poverioce svrstamo u određene klase i da zajedno sa njima napravimo kriterijume za plan reorganizacije, svakome po zasluzi. Moramo da vidimo u kom vremenskom periodu i koliki procenat tih potraživanja, ali samo realnih, možemo da izmirimo - naglasio je Čović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo