NISU BAŠ BILI PRECIZNI / Cibona osvojila Kup Krešimira Ćosića nakon devet godina: 'Cigle' su letjele, a Cibosi se izjednačili sa Zadrom

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Košarkaši Cibone nakon devet godina čekanja ponovno su se domogli Kupa Krešimira Ćosića pobijedivši u subotnjem finalu odigranom u riječkoj dvorani Zamet Cedevitu Junior

19.2.2022.
21:25
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Cibone nakon devet godina čekanja ponovno su se domogli Kupa Krešimira Ćosića pobijedivši u subotnjem finalu odigranom u riječkoj dvorani Zamet Cedevitu Junior sa 67-65 (16-13, 16-15, 14-16, 21-21).

Image
STRAIGHT OUTTA COMPTON /

Klub ga se riješio, borio se s depresijom, svi su ga zaboravili, a onda je došao u Bullse i postao njihov 'novi Jordan'

Finalni dvoboj je bio prilično rastrgan i ne pretjerano efikasan, a na kraju je slavila momčad koja je veći dio utakmice vodila te najveću prednost od deset koševa stvorila nakon manje od dvije minute igre u posljednjoj četvrtini (58-48).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tada je Cibona u dvije minute dopustila suparniku seriju od 9-0, da bi košem i dodatnim bacanjem Filipa Bundovića u 25. minuti Cedevita Junior povela sa 61-59.

Promašaji sa svih strana

Uz obilje promašaja do kraja utakmice Cibona je u posljednjih 55 sekundi ušla s vodstvom 65-64, da bi ostali bez šuta na koš u 24 sekunde, što je momčadi Damira Mulaomerovića dalo priliku da se ponovno domogne prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u tom napadu Cibonin kapetan Danko Branković je blokadom zaustavio Bundovićev pokušaj te u kontranapadu zakucao za 67-64. Četiri sekunde prije kraja Batinić je pogodio prvo, a namjerno promašio drugo slobodno bacanje, ali je do lopte došao Branković koji je zaustavljen osobnom pogreškom. Promašio je prvo, a potom najmjerno i drugo slobodno bacanje, ali Cedeviti nije ostalo dovoljno vremena za pokušaj šuta za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko su igrači bili opterećeni najbolje se vidi u šuterskoj statistici. Cedevita Junior je za tricu gađala 7/31, a Cibona je bila tek nešto bolja sa 8/29. Cinona je ukupno iz igre imala šut 23/59, a Cedevita 21/61.

Izjednačili se sa Zadrom

Danko Branković je sa 13 koševa bio najbolji strijelac Cibone. Jose Vildoza je ubacio 12, a Nathan Reuvers 10 koševa uz osam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Batinić je sa 12 koševa bio najbolji strijelac Cedevite Junior za koju su po 11 poena ubacili Ivan Miličević i Vito Kučić.

Cibona je po osmi put u povijesti osvojila Kup Krešimira Ćosića i tako se izjednačila sa Zadrom koji je do sada bio najuspješniji u ovom natjecanju i pobjednik posljednja dva izdanja. Cedevita je ostala na sedam naslova osvojenih u razdoblju od 2012. do 2019. kad je ovaj klub osam puta zaredom bio u finalu, a jedini poraz doživio 2013. od Cibone. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo