Andorra slavila u Zagrebu / Cedevita se vratila iz ponora pa izgubila glavu u dramatičnoj završnici

Image
Foto: Pixsell

13 minuta prije kraja Zagrepčani su zaostajali 16 poena, a u završne dvije minute potpuno izjednačili. Međutim, Andorra je ostala mirnija na samom kraju

2.1.2019.
21:35
Pixsell
VOYO logo

Iako je na papiru Andorra zvučala kao protivnik s kojim bi Cedevita mogla pobjednički otvoriti Top 16 Eurokupa, stari poznanik kluba s Velesajma uspio je ono što nije prošle sezone - slaviti u Domu sportova.

Tako si je Cedevita odmah u startu minimalizirala šanse da izbori četvrtfinale ovog natjecanja jer sljedeće dvije utakmce vode je u Rusiju na noge Zenitu i Uniksu. A s 0-3 Zagrepčani bi praktički bili otpisani. Računajući proteklu godinu, momčad Slavena Rimca produžila je negativnu seriju na sedmu utakmicu u ovoj fazi Eurokupa, što bi, nastavno na prethodnu rečenicu, moglo otići i do desete...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raritet Cedevitine igre ležao je u podatku od tek tri pokušaja "iza luka" u prvom poluvremenu. Premda bi malo koji trener odbio potpisati 40 postignutih poena u tom razdoblju, Cedevitin napad nije isporučio koliko zna i može pod Rimcem, a s Pullenovih tek šest minuta na parketu jasno je i zašto. Amerikancu su minutažu srezala tri prekršaja, a barem dva uopće nisu postojala, pa su suci Andorri dali mali novogodišnji poklon.

Uz Stipanovićevu i Ramljakovu rolu napadački je učinak održavao Cobbs koji za svih deset poena stao na liniju slobodnih bacanja. S druge strane, Ennis je koristio prostor, a Albicy i bivši Cedevitin član John Shurna pogađali su iz daljine, pa su gosti s Pirineja u početkom drugog dijela prvi put "otišli u dvoznamenkasto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski je prvak za svega 90 sekundi uhvatio protivnika jer je Cobbsu, Krušlinu i Cooku toliko trebalo da pogode jednako trica koliko je cijela Cedevitina momčad uopće bacila prema košu u prve dvije četvrtine.

Trajalo je to, pak, vrlo kratko jer se razigrao Francuz Albicy i momčad s Velesajma bila je još u većoj rupi (53:69) nego svega koju minutu ranije. Iako je Rimac novi povratak pokušao s petorkom u kojoj su uz Cobbsa i Ramljaka bili Murić, Katić i Bajo, koji su dotad uglavnom bili prolaznici na parketu, sve što je Cedevita uspjela, bilo je ostati unutar "pristojnog" zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kada su se s Katićem i Murićem "uparili" Cook, Stipanović i Pullen, Cedevita je iznova otvorila utakmicu, ali ponajprije zahvaljujući prvim pravim obrambenim minutama. U završne tri minute razlika je bila u samo jednom posjedu (76:79), a Pullenova trica vratila je dvoboj na "nulu" za završnih 100 sekundi.

U kojima je Cedevita izgubila glavu, Albicy je iskoristio Stipanovićevo preuzimanje, a Murić i Cobbs pogreškama uveli Andorru pobjedom u novu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Top 16 Eurokupa, skupina H:

Cedevita - MoraBanc Andorra 81:87 (25:27, 15:22, 19:24, 22:14)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita: Pullen 15, Cobbs 19, Krušlin 3, Katić, Bajo 4, Buljević, Stipanović 9, Bošnjak, Cook 14, Ramljak 7, Mustapić, Murić 10

MoraBanc Andorra: Luz 3, Stević 2, Albicy 22, Diagne 8, Shurna 15, Walker 9, Colom, Jelinek 9, Upshaw 2, Ennis 15, Vitali 2, Jordan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo