LAKERSI NA KRILIMA LEBRONA I DAVISA RAZBILI DONČIĆEV DALLAS: / James stigao na milimetar do Kobeovog rekorda

Image
Foto: Profimedia

Dončić je u redovima poražene ekipe odigrao solidnu utakmicu i postigao 27 poena

26.12.2020.
8:31
Profimedia
VOYO logo

Božićni dan donio je niz vrlo jakih utakmica u NBA ligi, a pobjede su ubilježili Lakersi, Clippersi i Netsi.

Image
[VIDEO] MIAMI POTOPIO NEW ORLEANS: /

Dragić ušao s klupe i napravio dar-mar na terenu, 'snajper' Robinson srušio rekord

Image
[VIDEO] MIAMI POTOPIO NEW ORLEANS: /

Dragić ušao s klupe i napravio dar-mar na terenu, 'snajper' Robinson srušio rekord

Los Angeles Clippers su pobijedili Denver Nuggetse s 121-108, uz 12 koševa hrvatskog centra Ivice Zubca (šut 2-2) za 20 minuta provedenih na parketu. Dvoboj su odlučile zvijezde Clippersa Paul George (23, 9 skokova) i Kawhi Leonard (21) koji je u zadnjoj četvrtini morao napustiti teren jer ga je nehotice laktom udario suigrač Sergea Ibaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clippersi su vodili cijelu utakmicu, a u prvom poluvremenu su postigli 12 trica. Kod Nuggetsa je Srbin Nikola Jokić imao 24 poena, 10 asista i 9 skokova, a pratio ga je Jamal Murray (23).

Klub iz Los Angelesa je tako barem malo uzvratio Denveru što su ih izbacili u konferencijskom polufinalu prošlog doigravanja u kojem su Clippersi vodili s 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerljivo

Prvaci Lakersi su s glatkih 136-115 nadigrali Dallas Maverickse. Anthony Davis (28) je bio prvo ime kod Lakersa, a LeBron James je utakmicu završio sa 22 koša, 10 asista i sedam skokova. James se pretvorio u "Božićnog čovjeka" jer je po broju poena u utakmicama na Božić prestigao Oscara Robertsona.

James je učinkom u toj utakmici stigao do brojke od 383 postignutih poena na Božić i stigao na drugo mjesto povijesne liste strijelaca na taj dan. Prvi je legendarni Kobe Bryant s s 395 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod prvaka je vrlo dobar bio i pojačanje iz Clippersa Montrezl Harrell (22), dok je Dallas predvodio Luka Dončić (27).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlogodišnji finalisti Miami Heat su u svojoj dvorani s 111-98 svladali New Orleans Pelicanse, no pobjedu su skupo platili jer je u prvom dijelu utakmice njihova zvijezda Jimmy Butler ozlijedila gležanj. Učinak Butlera obilato su nadoknadili Duncan Robinson (23, 7 trica), Bam Adebayo (17) i Goran Dragić (18), dok je Pelicanse predvodio Zion Williamson (32, 14 skokova).

Čak 20 trica

Najbolja momčad prošlogodišnje regularne sezone Milwaukee Bucksi demolirali su Golden State Warriorse s 138-99 postigavši čak 20 trica na utakmici. Khris Middleton (31) je bio prvo ime utakmice, dok je Giannis Antetokounmpo ostao na 15 poena, uz vrlo loš šut iz igre (4-14). Stephen Curry /19) i rookie James Wiseman (18) najbolji kod Warriorsa, koji su prve dvije utakmice izgubili s ukupno 65 razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U derbiju Istoka Brooklyn Netsi su s 123-95 slavili kod Boston Celticsa i potvrdili da će se ove godine boriti za naslov. U utakmici su sjajno funkcionirale zvijezde Netsa Kyrie Irving (37, 7 trica) i Kevin Durant (29), a Netsi su prvi put slavili na Božić od 2013, godine. Jaylen Brown (27) je predvodio Celticse.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo