Uskoro pripreme za Eurobasket / Bogdanović za RTL: 'Koga treba moliti da igra za Hrvatsku, neka ne dolazi'

U pauzi od sezone u rodnom Mostaru Bojan Bogdanović je organizirao kamp za djecu, ali uskoro kreće s pripremama za nadolazeće Europsko prvenstvo

27.6.2017.
19:13
VOYO logo

NBA zvijezda Bojan Bogdanović u misiji vraćanja gradu iz kojeg je sve krenulo. Za mlade mostarske košarkaše Bogdanović je organizirao kamp u kojem će ih učiti tajnama najeltinije lige svijeta.

"Kroz neki razgovor smo se dogovorili da pokušamo pomoći ovoj djeci jer iskreno u mojim počecima nisam imao prilike ovo gledati i imati u Mostaru", istaknuo je Bogdanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spojio je tako Bogdanović ugodno s korisnim dok skuplja energiju za Eurobasket. Pripreme počinju već 10. srpnja, a ambicije su velike.

"Dosta pričamo o tvoj medalji, dugi niz godina, stalno se povlači ista tema, iste priče. Ja se nadam da ćemo konačno zaustaviti te priče nekim postoljem i nekom medaljom. Imamo dosta mladih talenata, dobrih igrača koji su u dolasku, aliopet sve to treba dobro ukomponirati. Evo ja se nadam da ćemo već ovo ljeto napraviti neki iskorak više", uvjeren je Bogdanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No mladi talenti, Hezonja i Žižić, očito se u tom iskoraku ne vide. Izborniku Petroviću rekli su ne, a Bogdanović im jasno poručuje.

"Mislim da se za reprezentaciju igra srcem i da se nikoga ne treba nagovarati da igra u reprezentaciji. Ako netko ne želi ili se razmišlja hoće li igrati za reprezentaciju mislim da je puno bolje da ostane doma i da uopće ne dolazi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A koji će biti njegov novi dom, Bogdanović još ne zna. Za dva tjedna NBA velikani kreću potpisivati slobodne igrače.

"Tražim klub u kojem ću imati dobru minutažu kao što je to bio slučaj u ove prve tri godine i ne sumnjam da ću to i dobiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je sigurno vruća roba. Do Eurobasketa već bi trebao imati novu destinaciju i mir pa da povede Hrvatsku do toliko željene medalje.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo