BOGDANOVIĆ UOČI OLIMPIJSKIH KVALIFIKACIJA POSLAO SNAŽNU PORUKU: / 'Te godine imali smo ratnički mentalitet, želimo to ponoviti'

Image
Foto: Profimedia, Alamy

Protivnici će nam biti sve, samo ne laki

10.2.2020.
23:58
Profimedia, Alamy
VOYO logo

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju krajem lipnja čeka veliki izazov. Bojan Bogdanović i ostatak momčadi od 23. do 28.6. u Splitu će pokušati izboriti plasman na Olimpijske igre.

Hrvatska je na domaćem terenu, za plasman će igrati protiv Brazila i Tunisa, a kasnije se križaju sa skupinom u kojoj su Njemačka, Meksiko i Rusija. Samo jedna od tih reprezentacija ići će u Tokio. Bojan Bogdanović u intervjuu ua FIBA-u objasnio je zašto će to biti baš Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam čuo da igramo u Splitu bio sam presretan. Velik je to košarkaški grad i jedno od mojih najdražih mjesta u državi. Igranje kod kuće bit će samo prednost za nas jer možemo pokazati svojoj zemlji da možemo pobijediti. Prema mojim informacijama, navijači već puno govore o tome, a razgovaramo i mi igrači međusobno. Igranje kod kuće je privilegija i želimo izvući maksimum iz toga. Bit će to odlično, ne želimo razočarati navijače koji su uvijek naš šesti igrač", rekao je Bogdanović za FIBA-u.

Image
AMERIKA NE IDE NA PIKNIK U TOKIO: /

Popis igrača koji konkuriraju za reprezentaciju izgleda pakleno

Image
AMERIKA NE IDE NA PIKNIK U TOKIO: /

Popis igrača koji konkuriraju za reprezentaciju izgleda pakleno

Četvrtfinale u Riju

Bojan se prisjetio i 2016. godine, kad je Hrvatska u Rio de Janeiru stigla do četvrtfinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Imali smo taj ratnički mentalitet 2016. godine. Želimo isto ponoviti ovog ljeta.“, rekao je Bojan koji ove sezone pruža sjajne partije u dresu Utah Jazza.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

November 3, 2019, Los Angeles, CA, USA: LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 03: Utah Jazz Forward Bojan Bogdanovic (44) drives to the basket during a NBA game between the Utah Jazz and the Los Angeles Clippers on November 3, 2019 at STAPLES Center in Los Angeles, CA. (Photo by Brian Rothmuller/Icon Sportswire), Image: 480945213, License: Rights-managed, Restrictions: * France, Italy, and Japan Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Brian Rothmuller / Zuma Press / Profimedia

Protivnici će nam biti sve, samo ne laki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tunis je najbolja afrička momčad, već dugo igraju zajedno i iskusni su. Brazil ima mnogo NBA igrača i onih koji igraju u dobrim europskim momčadima. Svi znamo za Barbosu, Nenea, Varejaaa... To su dvije kompetitivne momčadi, ali mislim da smo bolji od njih. Svaku utakmicu moramo odigrati kao da je finale", objasnio je Babo.

'Izgradili su hrvatsku košarku'

Osvrnuo se najbolji hrvatski košarkaš i na generaciju hrvatskih košarkaša koji su osvojili onu srebrnu medalju zlatnog sjaja u finalu protiv neponovljivog Dream Teama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta je generacija izgradila hrvatsku košarku i pokazala da Hrvatska može biti dobra i na međunarodnim natjecanjima. Da se mala zemlja poput naše natječe na tom nivou i bude uspješna - to je nevjerojatno. Oni su kreirali jedan od najboljih trenutaka u povijesti države, svi znaju za to. Neki ljudi su upravo zbog tog srebra počeli učiti o Hrvatskoj", zaključio je razgovor Bogdanović.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo