RAVNO U SRIDU

BOGDANOVIĆ OTKRIO SUROVU STVARNOST U HKS-U I OPRAO SAVEZ: ‘Iz godine u godinu iste stvari’

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović (27) odlučno je ponovio da Aco Petrović treba ostati izbornik Hrvatske.

Ponajbolji igrač Netsa, koji je sjajno ušao u ovu NBA sezonu u kojoj je u odigranih 8 susreta na 13.8 poena uz 3 skoka i 1 asistenciju po susretu, postao je lider momčadi Hrvatske. Ne samo na terenu, već i izvan travnjaka. Uoči 19. studenog za kad je HKS sazvao je Sabor, na kojem će birati novog predsjednika, a sukladno tome, odlučit će se o izborničkoj poziciji, Bogdanović je istaknuo kako Aco Petrović treba ostati izbornik Hrvatske.

VELIKO PRIZNANJE: Napravi li ovo, Bojana Bogdanovića će nagraditi NBA liga

U Savezu vlada takvo stanje već dugi niz godina’

“U Savezu vlada takvo stanje već dugi niz godina. Iz godine u godinu se provlače iste stvari. Kad će se izabrati predsjednik, tko će biti izbornik. To nije dobro za našu košarku i igrače jer nemamo nikakav kontakt od nikoga iz Saveza. Nadam se da će se to što prije promijeniti”, iz New Yorka je za RTL kazao Bogdanović i dodao:

Bojan Bogdanović

“Što se tiče izbornika i Ace, mislim da je Aco konačno pokrenuo nešto, pokrenuo je lavinu dobrih rezultata, pozitivne vibre krzo medije i kroz ljude koji vole košarku. Nema nikakve potrebe da se nešto mijenja u narednom periodu. Ali pošto su Savezu vlada to što vlada, znači da nemamo nikoga tko to vodi, stvarno ne znam što će se dogoditi. Moje nije da biram Savez, ali se nadam da će se to što prije riješiti”, dao je do znanja Babo i osvrnuo se na ovu NBA sezonu u kojoj hrvatska košarka ima čak sedam košarkaša (uz Justina Hamiltona), što je apsolutni rekord.

‘Odlična stvar za hrvatsku košarku je što imamo tako dobre talente’

“To je odlična stvar za hrvatsku košarku što imamo tako dobre talente koji su tako mladi došli u NBA ligu. Mislim da zadnjih par godina imamo u prvih pet pickova imali smo i Marija i Dragana u Sunsima. Tu je i mali Zubac koji treba očekivati svoje minute u Lakersima. Dario je u NBA došao kao proizvod koji bi od prve utakmice trebao pomagati Philadelphiji Nadam se da će iz godine u godinu biti bolji i da će prije svega dobiti priliku da pokažu što znaju”.

Čitav RTL-ov ekskluzivni intervju s Bogdanovićem možete pogledati ovdje.

Povratak na Net.hr