REKORD! Sve države bivše Jugoslavije Hrvatskoj gledaju u leđa: / NBA ćemo ove sezone gledati s posebnim guštom

Image
Foto: AFP, Michael Reaves

Nakon što je Damjan Rudež dobio ugovor u Orlandu, hrvatska kolonija u NBA ligi ukupno će brojati čak sedam košarkaša.

24.10.2016.
18:48
AFP, Michael Reaves
VOYO logo

I ova sezona NBA lige biti će u fokusu hrvatskih ljubitelja košarke koji će pratiti nastupe hrvatskih košarkaša. Od Hrvata u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, uz Damjana Rudeža, igrat će Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Dario Šarić, Dragan Bender, Ivica Zubac te Justin Hamilton čija je majka Hrvatica i koji je ovog ljeta trebao nastupiti za reprezentaciju Hrvatske.

STO SEKUNDI USPJEHA: Philadelphia objavila sjajan video Šarićevih akcija

Bogdanović najviše u fokusu, Hamilton igra s njim

"Svjetla reflektora" ponajviše će ići prema Bojanu Bogdanoviću kome će ovo biti treća uzastopna sezona u NBA ligi, točnije u Brooklyn Netsima. Babo će igrati zajedno s Hamiltonom koji nije nastupio u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a kasnije i u Riju upravo zbog toga što je ovog ljeta dobio ugovor u Netsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja i Rudež brane boje Magica

Hrvatska će dvojicu košarkaša imati i u Orlandu jer će tamo s Rudežom igrati Mario Hezonja, koji je u lipnju prošle godine bio peti izbor drafta.

Image
Image
Image
Foto: AFP, Hannah Foslien
Image
Foto: AFP, Hannah Foslien

Od ostalih Hrvata u NBA ligi, tu su novaci u ligi Dario Šarić (Philadelphia), Dragan Bender (Phoenix Suns) i Ivica Zubac (LA Lakers). Američka košarkaška javnost ima velika očekivanja od spomenutog trojca, jer su sva trojica došla u svoje NBA klubove s dobrim pedigreom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno se očekuje od naših rookiea

Amerikanci ih jako hvale, u klubovima očekuju od njih puno i slijedi težak period dokazivanja. No, ako se po jutru dan poznaje, onda će naši dečki odigrati dobru sezonu. Naime, Šarić je odigrao jako dobro predsezonu u Philadelphiji, četvrti izbor posljednjeg drafta Bender postizao je u Phoenixu 4,6 poena uz četiri skoka, a Zubac će nastupati za Lakerse čija struka ga vidi u prvih dvanaest.

Image
Foto: AFP, Mitchell Leff
Image
Foto: AFP, Mitchell Leff
Image
Image
Image
Foto: Screenshot: You Tube
Image
Foto: Screenshot: You Tube

Ostale bivše zemlje Jugoslavije kaskaju za Hrvatskom

Osim što je sedam košarkaša u NBA hrvatski rekord, Hrvatska ima samo dva košarkaša manje nego sve ostale zemlje bivše Jugoslavije zajedno. Naime, Srbiju predstavljaju Boban Marjanović (Detroit), Nikola Jokić (Denver) i Nemanja Bjelica (Minnesota), Bosnu i Hercegovinu Mirza Teletović (Milwaukee) i Jusuf Nurkić (Denver), Sloveniju Saša Vujačić (New York) i Goran Dragić (Miami), a Crnu Goru Nikola Peković (Minnesota) i Nikola Vučević (Orlando).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo