BOGDANOVIĆ I ŠARIĆ PROMAŠILI SVE ŠTO SU MOGLI: / Čista nula kod vođa hrvatske reprezentacije

Image
Foto: AFP

Vođe hrvatske košarkaške reprezentacije odigrale su iznimno loše u svojim utakmicama igranima u noći na četvrtak u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

26.10.2017.
8:41
AFP
VOYO logo

Indiana je gostovala kod Oklahoma City Thundera gdje je izgubila sve četvrtine i upisala 96-114 poraz. Russell Westbrook je stigao do novog triple-double učinka okončavši ogled s 28 poena, deset skokova i šesnaest asistencija. Na 28 koševa i deset uhvaćenih lopti zaustavio se i Carmelo Anthony.

Kod poraženih Pacersa izdvojiti valja tek trud Victora Oladipa (35 poena), ali i razočaravajuć učinak hrvatskog košarkaša čiji su poeni stigli sa crte slobodnih bacanja (4-4) dok je iz igre promašio svih pet pokušaja za tricu i dva za dva poena. Imao je i pet izgubljenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se sve do posljednjih trenutaka dvoboja da će Philadelphia 76ersi svladati Houston Rocketse, a takav je bio i rezultat na semaforu sve do posljednje sekunde ogleda kada je uz zvuk sirene za kraj utakmice kroz obruč domaćina u Wells Fargo Centru ušla lopta koju je iza crte za tri poena za pobjedu Rocketsa poslao Eric Gordon za konačnih 105-104. Bio je to Gordonov 16 pokušaj za tri poena i peti uspješan na utakmici koju je okončao s 29 koševa. Dva manje ubacio je James Harden uz 13 asistencija, a vrlo se korisnim pokazao i Clint Capela sa 16 poena i dvadeset skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to nekih 17 minuta pokušavao je zadržati Dario Šarić, no dva skoka, asistencija i osvojena lopta jedino je što vrijedi izdvojiti iz njegova truda. Napadački ga nije bilo nigdje, pokušao je samo jednom pogoditi koš suparnika i to iza crte za tri poena, a i to je bilo neuspješno.

Razloga za slavlje imali su Dragan Bender i Ivica Zubac, premda ne i za uživanje u vlastitoj statistici. Benderovi Phoenix Sunsi su s 97/88 bili bolji od Utah Jazza, a hrvatski reprezentativac igrao je 21 minutu i iskoristio ih za tri poena, četiri skoka i dvije blokade. Jedini šuteve uputio je za tricu, uz 25 posto uspješnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubac i LA Lakersi slavili su u produžetku utakmice protiv Washingtona, a bilo je 102-99. Hrvatski centar nije nastupio, baš kao što minute nije dobio niti Ante Žižić za Cleveland Cavalierse (LeBron James 29 poena, deset skokova, 13 asistencija) u njihovom 107-112 porazu kod Brooklyn Netsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stephen Curry (30), Kevin Durant (29) i Klay Thompson (22) kombinirano su postigli 81 koš u pobjedi Golden State Warriorsa protiv Toronto Raptorsa.

NBA liga, rezultati:

Charlotte Hornets - Denver Nuggets 110-93

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves 122-101

Philadelphia 76ers - Houston Rockets 104-105

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 112-107

Miami Heat - San Antonio Spurs 100-117

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 114-96

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 103-94

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phoenix Suns - Utah Jazz 97-88

Golden State Warriors - Toronto Raptors 117-112

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Lakers - Washington Wizards 102-99 (produžetak)

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo