pao klupski rekord / Bogdanović i Hezonja slabi u porazima Brooklyna i Orlanda: Anthony Davis zabio 59 koševa i ušao u povijest!

Anthony Davis je sinoć zabio 59 koševa uz 20 skokova za pobjedu New Orleans Pelicansa nad Detroit Pistonsima od 111-106

22.2.2016.
10:47
VOYO logo

Bojan Bogdanović i Mario Hezonja odigrali su sinoć bez značajnijeg učinka u porazima svojih momčadi Brooklyn Netsa i Orlando Magica, a Anthony Davis je sa 59 koševa u pobjedi New York Pelicansa nad Detroit Pistonsima postao rekorder svoje momčadi.

Brooklyn Netsi su poraženi od Charlotte Hornetsa sa 96-104, a Bojan Bogdanović je u 19:37 minuta koliko je igrao upisao četiri skoka, tri asistencije i tek tri koša. Charlotte je do pobjede odveo Kemba Walker koji je zabio 28 koševa, a Al Jefferson je dodao 18. Walker je zabio 12 koševa u trećoj četvrtini, a onda se zagrijao kada su Netsi smanjili  na 95-91. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nicolas Batum je ubacio 16 koševa uz osam asistencija i sedam skokova za Charlotte koji je na sedmom mjestu u Istočnoj konferenciji. Najbolji kod Brooklyna je bio Joe Johnson sa 17 pogodaka, dok je Brook Lopez ddodao 16 uz 10 skokova i šest asistencija.

Orlando Magic je izgubio od Indiana Pacersa sa 105-102. Mario Hezonja je na terenu proveo 8:48 minuta, ali bez učinka. Monta Ellis je zabio 21 koš, a Paul George 20 za pobjedu Pacersa, četvrtu u pet utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evan Fournier je predvodio Orlando sa 23 pogotka, Nikola Vučević je ubacio 19 koševa uz 13 skokova, a Victor Oladipo 17 uz osam asistencija i sedam skokova. 

Magic je pogodio devet slobodnih bacanja od 15 u zadnjoj četvrtini i Ellis je namjerno promašio deset sekundi do kraja kako bi stvorili priliku za evenrualni pobjednički pogodak, ali nije usoio. Lopta je završila u rukama Victora Oladipa tri sekunde do kraja i on je pogodio tricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anthony Davis postavio klupski rekord

Anthony Davis je sinoć zabio 59 koševa uz 20 skokova za pobjedu New Orleans Pelicansa nad Detroit Pistonsima od 111-106. Tako je postao klupski rekorder nadmašivši 50 koševa Jamala Mashburna od prije 13 godina u utakmici protiv Grizzliesa.

Davis je pogodio 24 šuta od 34 iz igre, dvije trice i devet selobodnih iz deset pokušaja. Davis je u zadnjoj četvrtini zabio 19 koševa nadmašivši još jedan rekord i to učinka u Palace of Auburn Hills kojeg je sa 48 pogodaka postavio LeBron James u finalu Istočne konferencije u lipnju 2007.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se priključio Shaquilleu O'Nealu i Chrisu Webber koji su jedini u NBA zabili najmanje 50 koševa uz 20 skokova na jednoj utakmici od 1983.

Jrue Holiday je u igru ušao s klupe i zabio je 20 koševa. Najučinkovitiji kod Pistonsa bio je Reggie Jackson koji je ubacio 34 koša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo