KAKVA NOĆ, LUDILO U NAMA / Blazersi šokirali Minnesotu i ostvarili povijesni pothvat: Svašta se događalo u NBA ligi

Image
Foto: Profimedia

Odigrano je noćas i jučer 15 utakmica u NBA ligi

3.4.2023.
7:06
Profimedia
VOYO logo

Zanimljivo je bilo noćas i tijekom nedjelje po hrvatskom vremenu u NBA ligi. Ukupno je odigrano 15 utakmica, a neke su bile itekako tijesne. Atlanta Hawksi su u svojoj dvorani nakon produžetka pobijedili Dallas Maverickse 132-130 unatoč fantastičnoj partiji Kyrie Irvinga koji je ubacio 41 poen. Jedan od najboljih košarkaša svijeta Luka Dončić ovog se puta zaustavio 22 poena i promašio tricu za pobjedu. Dallas je, tako, izgubio treći put zaredom i sedmu utakmicu u posljednjih osam susreta, te se dodatno udaljio od NBA play-ina, iako s omjerom 37-42 i dalje imaju samo jednu pobjedu manje od Oklahoma Cityja.

Dallas je izgubio možda ključnu utakmicu za kvalifikacije za dodatne utakmice za nastup u doigravanju NBA. Nalaze se na 11. mjestu na ljestvici, a ispred njih su Minnesota i Oklahoma na devetom i desetom mjestu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BUDUĆNOST KOŠARKE /

NBA dogovorio velike promjene: Liga i igrači dogovorili mir, igrat će se kup natjecanje

Image
BUDUĆNOST KOŠARKE /

NBA dogovorio velike promjene: Liga i igrači dogovorili mir, igrat će se kup natjecanje

Oklahoma poražena, Šarić ubacio 8 poena

Kad smo kod Ohčahome Darija Šarića, ta je NBA momčad poražena u Oklahomi od Sunsa 128-118. Šibenčanin je za 14 minuta ubacio 8 poena uz 2 skoka i jednu asistenciju. Šut iz igre imao je Šarić 2-3, za tricu isto 2-3, dok je slobodna bacanja gađao 2-2. Kevin Durant ubacio je za Phoenix 35 poena uz 5 skokova i 5 dodavanja. dok je Shai Gilgeos - Alexander utrpao u porazu svoje momčadi 39 poena uz 3 skoka i 5 dodavanja. Bila je to peta uzastopna pobjeda Sunsa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nuggetsi tijesno dobili Warriorse

Denver Nuggetsi i Golden State Warriorsi odigrali su sjajnu utakmicu u Denveru u kojoj su Nuggetsi slavili sa 112-110 i došli nadomak prve pozicije na Zapadu. Jamal Murray zabio je 26 poena i blokirao pokušaj Klaya Thompsona za tri poena u posljednjim sekundama. Michael Porter Jr. imao je 29 poena i 11 skokova, a Aaron Gordon dodao 13 poena i 10 skokova za Nuggetse. Denver (52-26) se pomaknuo unutar utakmice osiguravanja prednosti domaćeg terena u Zapadnoj konferenciji. Pobjeda u zadnje četiri utakmice ili jedan poraz od Memphisa donijet će Nuggetsima broj 1. prvi put u povijesti franšize...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mike Budenholzer vjeruje da je Antetokounmpo učinio dovoljno za MVP nagradu

Milwaukee Bucksi su dobili u Milwaukkeu neugodnu Philadelphiju 76-ers sa 117-104. Trener Milwaukeeja Mike Budenholzer vjeruje da je Giannis Antetokounmpo učinio dovoljno u tekućoj sezoni da zasluži treću nagradu MVP-a. Antetokounmpo je izjavio da ga više brine pokušaj osvajanja prvenstva.

"Kad razmišljate o MVP-u, to samo stvara pritisak na vas same", rekao je Antetokounmpo nakon što je postigao 33 poena, 14 skokova i šest asistencija u nedjeljnoj pobjedi Bucksa nad Philadelphia 76ersima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na kraju dana, sretan sam. Sretan sam gdje jesam u životu. Sretan sam što sam blagoslovljen ovim talentom. Sretan sam što mogu ići vani svaki dan i loviti svoj san koji sam imao kao mali klinac, pokušavati se poboljšati, ići vani i igrati s prednošću", prenosi Giannisove riječi AP odnosno ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antetokounmpo je nadmašio kolegu kandidata za MVP-a Joela Embiida dok su se Bucksi približili korak bliže osvajanju prvog nositelja Istočne konferencije. Drugi glavni kandidat za MVP-a je Denverov adut Nikola Jokić, koji je ovu prestižnu individualnu nagradu osvojio posljednje dvije sezone. Bucksi (56-22) imaju dvije utakmice prednosti ispred Bostona (54-24) četiri utakmice do kraja. Boston je osvojio seriju sezone s Milwaukeejem i ima tiebreak. Philadelphia (51-27) je treća na Istoku.

Lakersi uvjerljivi

Najuvjerljiviju pobjedu noćas ostvarili su Lakersi koji su dobili Rocketse 134-109.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anthony Davis ubacio je 40 koševa, LeBron James je imao 18 koševa, 11 asistencija i 10 skokova kako bi se izjednačio s Jasonom Kiddom na četvrtom mjestu sa svojim 107. triple-doubleom, a Los Angeles Lakersi su u nedjelju navečer pobijedili Houston Rocketse sa 134-109.

Lakersi (40-38) su se izjednačili na sedmom mjestu s New Orleans Pelicansima u Zapadnoj konferenciji četiri utakmice do kraja osnovnog dijela sezone. Los Angeles je dobio šest od posljednjih sedam utakmica i posjeduje tiebreaker nad Pelicansima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo se želimo staviti u poziciju da se natječemo za naslov prvaka", rekao je James.

“To je putovanje i očito nemamo toliko kemije kao mnoge druge momčadi koje teže osvajanju prvenstva, ali gradili smo je zadnjih mjesec dana. Ove posljednje četiri utakmice vrlo su važne za našu momčad, ne samo pobjede i porazi, već i kemijska strana. Moramo nastaviti graditi ono što smo gradili zadnjih mjesec dana. Vidjet ćemo što će se dogoditi", dodao je LeBron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davis je zabio 27 poena već u prvom poluvremenu na putu do svog prvog učinka od 40 poena otkako je zabio 55 protiv Washington Wizardsa 4. prosinca, što je njegov treći učinak od najmanje 40 poena u sezoni...

Mitchell oduševio

Cleveland Cavaliersi slavili su protiv Indiane na svom terenu 115-105 uz vrhunsku predstavu All-Stara Donovana Mitchella, koji je oduševio sa 40 koševa, a Evan Mobley imao je 14 poena i 16 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darius Garland dodao je 20 poena i šest asistencija za Cleveland, čime je svoju magičnu brojku smanjio na jedan za osvajanje prednosti domaćeg terena u prvom krugu doigravanja. Cavaliersi su pobijedili 31. put u 40 utakmica u Rocket Mortgage FieldHouseu.

"Sjajno je biti u ovoj poziciji, ali imamo što dokazati u doigravanju", istaknuo je Mitchell i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Velika stvar za mene je što donosimo tu energiju i tu vibru u grad. Imamo očekivanja. Ovdje smo da pobjeđujemo.” Rookie Bennedict Mathurin imao je 19 koševa, devet skokova i tri ofenzivna faula u četvrtoj četvrtini za Indianu, koja je treću godinu zaredom eliminirana iz natjecanja nakon sezone.

T.J. McConnell je s klupe upisao 16 poena i pet asistencija. Mitchell je postao prvi igrač Clevelanda s tri uzastopne utakmice od 40 koševa i produžio svoj rekord franšize za takve utakmice u sezoni na 12. Ubacio je 17 koševa u trećoj četvrtini i 21 u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći NBA preokret u posljednjih 30 godina

Portland Trail Blazersi su u nedjelju napravili najveći NBA preokret u posljednjih 30 godina dobivši Minnesota Timberwolvese kao autsajdere sa 19,5 poena. Trail Blazersima su nedostajala četiri startera, uključujući zvijezdu Damiana Lillarda i izgubili su 11 od 12 utakmica do ovog sraza...

Ali, Portland se ipak uspio vratiti nakon zaostatka od 12 koševa u drugom poluvremenu i nadmašiti Timberwolvese 107-105 u Minneapolisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka osoba koja je večeras izašla na parket dala je sve od sebe i to je sve što želim od naših momaka", oduševljeno je trener Portlanda Chauncey Billups.

"Igrati što jače možete, igrati nesebično, biti dobar suigrač i vidjeti što će se dogoditi. To je formula", dodao je Chauncey Billups.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio stvarno najveći šokantni rasplet", pišu Amerikanci, otkako su Dallas Mavericksi pobijedili Seattle SuperSonicse kao autsajderi s 19,5 poena 6. travnja 1993., i drugo najveće iznenađenje u bazi podataka ESPN Stats & Information koja seže do sezone 1990./91.

Povijesni preokreti

Orlando Magic je, pak, 1992. pobijedio Chicago Bullse kao autsajdere sa 21 poenom razlike, što je bio najveći poraz u tom vremenskom razdoblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shaedon Sharpe ubacio je 27 poena, a Kevin Knox 19 poena za vodstvo Blazersa. Sharpe je doveo Portland do vodstva 106-103 24,1 sekundu prije kraja, a Blazersi su zaustavili obranu u posljednjem posjedu Timberwolvesa i prekinuli niz od pet poraza. Bila je to tek druga pobjeda Portlanda od 6. ožujka. Bio je to treći uzastopni poraz za Timberwolvese, koji su u napetoj borbi za mjesto u play-in utakmicama Zapadne konferencije.

Poraz također spušta Timberwolvese na 5-10 protiv pet momčadi s najgorim rekordima u NBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini se da uvijek ne uspijevamo," izdvojila je zvijezda Timberwolvesa Anthony Edwards o utakmicama protiv autsajdera.

San Antonio Spursi također su kreirali iznenađenje, pobijedivši Sacramento Kingse u produžecima kao autsajderi sa 16 poena. Nedjelja je bila 91. put od 1990.-1991. da su autsajderi dobili favorite. Nedjelja je bila prvi put da su dva autsajdera u potpunosti pobijedila nakon preokreta, prema statistikama i informacijama ESPN-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York Knicks su se plasirali u doigravanje nakon što su kod kuće sa 118-109 bili bolji od Washington Wizardsa. Quentin Grimes i Jalen Brunson zabili su po 27 poena svaki za Knickse, koji idu u doigravanje po drugi put u posljednje tri sezone.

Corey Kispert zabio je rekord karijere od 29 poena za Wizardse.

Rezultati i ljestvica

Charlotte Hornets - Toronto Raptors 108-128
Brooklyn Nets - Utah Jazz 111-110
(Luka Šamanić je igrao 10:27 minuta za Utah, zabio je četir koša i upisao dva skoka i jednu asistenciju)
Chicago Bulls - Memphis Grizzlies 128-107
Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 105-107
Atlanta Hawks - Dallas Mavericks 132-130 (produžetak)
New York Knicks - Washington Wizards 118-109
Orlando Magic - Detroit Pistons 128-102
(Bojan Bogdanović nije igrao za Detroit)
Sacramento Kings - San Antonio Spurs 134-142 (produžetak)
Houston Rockets - Los Angeles Lakers 109-134
Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 118-128
(Dario Šarić je igrao 14:09 minuta za Oklahomu, zabio je osam koševa i upisao dva skoka i jednu asistenciju)
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 115-105
Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 117-104
Denver Nuggets - Golden State Warriors 112-110

ISTOČNA KONFERENCIJA
ATLANTSKA DIVIZIJA
W L PCT GB

  1. Boston Celtics 54 24 .692 --
  2. Philadelphia 76ers 51 27 .654 3
  3. New York Knicks 46 33 .582 8 1/2
  4. Brooklyn Nets 43 35 .551 11
  5. Toronto Raptors 39 39 .500 15

CENTRALNA DIVIZIJA
W L PCT GB

  1. Milwaukee Bucks 56 22 .718 --
  2. Cleveland Cavaliers 49 30 .620 7 1/2
  3. Chicago Bulls 38 40 .487 18
  4. Indiana Pacers 34 45 .430 22 1/2
  5. Detroit Pistons 16 62 .205 40

JUGOISTOČNA DIVIZIJA
W L PCT GB

  1. Miami Heat 41 37 .526 --
  2. Atlanta Hawks 39 39 .500 2
  3. Washington Wizards 34 44 .436 7
  4. Orlando Magic 34 44 .436 7
  5. Charlotte Hornets 26 53 .329 15 1/2

ZAPADNA KONFERENCIJA
PACIFIČKA DIVIZIJA
W L PCT GB

  1. Sacramento Kings 47 31 .603 --
  2. Phoenix Suns 43 35 .551 4
  3. Los Angeles Clippers 41 38 .519 6 1/2
  4. Golden State Warriors 41 38 .519 6 1/2
  5. Los Angeles Lakers 40 38 .513 7

JUGOZAPADNA DIVIZIJA
W L PCT GB

  1. Memphis Grizzlies 49 29 .628 --
  2. New Orleans Pelicans 40 38 .513 9
  3. Dallas Mavericks 37 42 .468 12 1/2
  4. San Antonio Spurs 20 58 .256 29
  5. Houston Rockets 19 60 .241 30 1/2

SJEVEROZAPADNA DIVIZIJA
W L PCT GB

  1. Denver Nuggets 52 26 .667 --
  2. Minnesota Timberwolves 39 40 .494 13 1/2
  3. Oklahoma City Thunder 38 41 .481 14 1/2
  4. Utah Jazz 36 42 .462 16
  5. Portland Trail Blazers 33 45 .423 19
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo