PRIJE ĆE DOBITI NA LOTU: / S novim sustavom, Euroliga postaje nedostižna Hrvatima

Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor

Prilično loše vijesti stigle su za naše košarkaške klubove sa sastasnka vodstva Eurolige iz Barcelone.

10.11.2015.
22:01
Pixsell, Slavko Midžor
VOYO logo

U planu napravljenom za sljedećih deset godina, uz opciju produženja za još toliko, odlučeno je da će 11 klubova biti stalni sudionici, dok će jedno mjesto imati pobjednik Eurokupa iz prethodne sezone, tri ekipe plasirat će se kroz nacionalna prvenstva, a jedna kroz kvalifikacije u kojima će sudjelovati osam klubova.

Samo za bogate

Među stalnim natjecateljima su: Anadolu Efes Istanbul, CSKA Moscow, EA7 Emporio Armani Milan, FC Barcelona Lassa, Fenerbahče, Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz, Maccabi Tel Aviv, Olympiacos, Panathinaikos, Real Madrid i Žalgiris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sistem natjecanja također će se razlokovati. Šesnaest klubova igrat će u ligaškom sistemu od 30 kola, nakon čega slijedi doigravanja na tri pobjede. Pobjednici serija osigurat će završni turnir.

ABA ligaši samo kroz kvalifikacije

Ovo znači da će klubovi koji se natječu u ABA ligi ubuduće moći u natjecanje samo kroz kvalifikacije, osim ako ABA ne bude jedno od tri prvenstva čiji će prvak automatski izboriti plasman u Euroligu. Ove sezone Cedevita je hrvatski predstavnik u Euroligi, koja je do tog natjecanja došla plasmanom u finale ABA lige. Domaći klubovi mogu samo kroz regionalnu ligu do elite, sada će im taj put biti još više otežan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šro se tiče Eurokupa, to će natjecanje imati 24 kluba (21 će izboriti nastup kroz prvenstva, a tri će dobiti pozivnicu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo