Srbin nahvalio Hrvate pa ‘ispalio’: ‘Nešto s njima nije u redu’

Poznati srbijanski košarkaški trener Aleksandar Džikić komentirao je u studiju RTRS-a događanja na Eurobasketu u Sloveniji. Odgovorio je i na pitanje o Hrvatskoj.

“Ako pogledate sastave svih reprezentacija na Eurobasketu, teško ćete naći neku s više talenta. Hrvatska je ekstremno talentirana reprezentacija, od pozicije jedan do pet”, konstatirao je novi-stari trener Krke iz Novog Mesta, koji je tu slovensku momčad 2010. i 2011. godine vodio do naslova slovenskog prvaka, a 2011. i do naslova pobjednika Eurochallenge Cupa.

“S druge strane, nešto s Hrvatima nije u redu. Imaju stranca, a nacija su u kojoj je košarka nevjerojatno popularan sport, nacija koja je dala igrače koji su pisali povijest europske pa i svjetske košarke. I onda se dogodi da taj Draper doista u nekoliko navrata mora žestoko potegnuti da bi Hrvatska pobijedila. Čudno. Ipak, ne bih ih otpisivao. Repeša je iskusan trener, iskusna je i momčad, kvalitetna, u dobrom ritmu… Pitanje je samo kako će reagirati kada dođu nokaut-utakmice, dakle četvrtfinale. To je najveće pitanje, i ne samo za njih”, kaže Džikić.

Podsjetimo, Hrvatska u subotu u 14.30 u Ljubljani igra protiv Italije. Pobjedom bi Repeša i društvo izborili četvrtfinale, a nadaju se da će na utakmici imati atmosferu domaćeg terena.

Litva – Belgija 86-67
Ukrajina – Srbija 82-75
Francuska – Latvija (21.00)

Povratak na Net.hr