ACO PETROVIĆ VIŠE NIJE IZBORNIK: / Objavljeno tko će preuzeti hrvatsku košarkašku reprezentaciju

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Aco Petrović više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije.

15.9.2017.
13:25
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Petrović je podnio ostavku, a vodeći ljudi hrvatske košarke istu su usvojili na netom završenom sastanku i tako je sporazumnim raskidom ugovora napustio kormilo reprezentacije.

"Zaključeno je kako je utakmica osmine finala EuroBasketa 2017. protiv Rusije izazvala negativnu konotaciju i za Hrvatski košarkaški savez i za dosadašnjeg izbornika te je dogovoren sporazumni raskid ugovora", stoji u mailu koji je poslan medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HKS priredio iznenađenje

Očekivalo se kako će AcoPetrović, nakon debakla Hrvatske na EuroBasketu, dobiti otkaz. Nakon svega pet dana, Aco Petrović dogovorio je sporazumni raskid ugovora.

JAVNOST PRESUDILA ACI PETROVIĆU! Rezultati ankete Net.hr-a poražavajući su za izbornika: Evo koga žele navijači na klupi Hrvatske

No, čelnici HKS-a hrvatskoj košarkaškoj javnosti priredili su iznenađenje. Tako je Splićanin Ivica Skelin koji je u dva navrata vodio KK Split, novi izbornik Hrvatske. Punih devet godina radio je u Belgiji i Nizozemskoj, a na Eurobasketu je bio pomoćnik Aleksandru Petroviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počašćen sam, ovo je za mene velika čast, bio sam iznenađen pozivom predsjednika stručnog saveza Dina Rađe i funkciju sam prihvatio", kazao je Skelin i dodao:

'Sve se dogodilo filmskom brzinom'

"Razgovarao sam i s predsjednikom saveza Stojkom Vrankovićevem, sve se dogodilo filmskom brzinom, ali kako sam već dugo unutra vjerujem da ću brzo pohvatati konce. Ne treba trošiti vrijeme i energiju na prošlost, očekuju nas nove obaveze vrlo brzo, ispred nas je smjena generacija, a igrači koji bi trebali biti nositelji reprezentacije zbog obaveza u NBA ligi neće moći igrati kvalifikacije. Tek treba vidjeti u kojem ćemo sastavu nastupiti, čeka nas puno posla ako se želimo plasirati na Svjetsko prvenstvo, a to bi trebao biti cilj svih koji rade u hrvatskoj košarci", izjavio je Skelin čije riječi prenosi 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku reprezentaciju očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a već 23. studenoga gostujemo kod Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo