VAZNA POBJEDA / Cedevita pobijedila najveceg konkurenta

U derbiju 25. kola regionalne ABA lige Cedevita je u dvorani II Doma sportova pobijedila Buducnost 80:68, dok je Zadar tesko stradao na gostovanju kod Partizana 53:87.

15.3.2015.
19:31
VOYO logo

Cedevita je pobjedom protiv Buducnosti ostala na cetvrtom mjestu, ali je uoci zadnjeg kola ostala u igri za trecu poziciju kojom bi u polufinalu izbjegla lidera Crvenu zvezdu. Cedevita ima pobjedu manje od Buducnosti i Partizana, ali je bolja od oba kluba u medusobnom skoru. U zadnjem kolu Cedevita gostuje kod Szolnokija i pobjedom bi osvojila trece mjesto, jer Buducnost i Partizan igraju medusobno.

Cedevitu su do pobjede predvodili Miro Bilan sa 20 koseva, pet skokova i sest asistencija, Karlo Zganec sa 14 koseva, Tomislav Zubcic sa 12 koseva i sedam skokova, te Ivan Ramljak 11 koseva. Kod gostiju najefikasniji su bili Boris Savovic sa 28 koseva i devet skokova, te Suad Sehovic sa 15 koseva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju izmedu Partizana i Zadra nije bilo neizvjesnosti i Beogradani su na koncu slavili 87:53. Kod Partizana su najefikasniji bili Joshua Akognon sa 16 koseva i Milan Macvan sa 12 koseva i 10 skokova. Kod Zadra koji je nastupio bez najboljeg igraca Jamesa Florencea, najefikasniji su bili Josip Sobin sa 16 i Franko Sango s devet koseva.

Lider ABA lige Crvena zvezda na gostovanju je pobijedila Igokeu 85:80. Veceras se jos sastaju MZT i Cibona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoci zadnjeg kola Crvena zvezda vodi sa 23 pobjede i dva poraza, Buducnost i Partizamn imaju skor 18-7, a Cedevita je cetvrta sa 17 pobjeda i osam poraza. Zadar je deveti (11-14), Cibona drzi 12. mjesto (9-15), a na posljednjem mjestu je Levski (2-23).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo