Veliki sportski skup u Zagrebu: 'Ovo se zaista isplati doći pogledati'

Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu će se sljedećeg tjedna održati 11. godišnja međunarodna konferencija Kondicijska priprema sportaša 2013. Dekan fakulteta prof. dr. sc.

7.2.2013.
15:12
VOYO logo

Konferenciju organiziraju Kineziološki fakultet i Udruga kondicijskih trenera Hrvatske.

"Ovo je naša 11. konferencija, počelo je još 2003. godine jednim globalnim procesom popularizacije kondicijske pripreme i u svijetu i kod nas. To je znanstvenostručna konferencija na kojoj se predstavljaju i rezultati znanstvenih istraživanja, ali i praktična trenerska iskustva. Zato je sintagma Bridging the gap, premošćivanje jaza između znanosti i prakse, prateća misao cijele konferencije kroz ovih 11 godina. Dakle, pokušavamo nešto što su najsuvremenije znanstvene spoznaje pretočiti na teren, u praksu, te to predstaviti na najjednostavniji, najpopularniji, a s druge strane i na najinformativniji način", najavljuje dekan Jukić i dodaje koje će biti posebnosti ovogodišnje ponude na velikom skupu Kineziološkog fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove godine će posebno zanimljiv biti izbor gostiju. Dakle, od šest hrvatskih nositelja olimpijskih medalja iz Londona, tri će biti prisutna. Znači, kondicijski trener naše vaterpolske reprezentacije, kondicijski trener rukometne reprezentacije i kondicijski trener naših veslača. Ono što bi moglo biti dosta atraktivno već prvoga dana je samo otvaranje u 9 sati i tribina na kojoj će gostovati izbornici Ratko Rudić i Slavko Goluža, te Joško Vlašić. A u subotu će održati praktične prezentacije."

Možda najzanimljiviji dio trodnevnog skupa bit će u nedjelju, koja je posvećena isključivo nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treći dan je rezerviran isključivo za nogomet, a gost je Raymond Verheijen, koji je u ovome trenutku među najvećim stručnjacima iz područja nogometa. To je Nizozemac koji je radio s Guusom Hiddinkom, radio je u reprezentacijama Rusije, Južne Koreje, Nizozemske, te je definitivno jedan od većih kondicijskih trenera u svijetu u ovom trenutku. A od naših imena tu će biti Eldin Jelešković, kondicijski trener Edina Džeke iz Manchester Cityja. Predstavit će se i novi sustav kondicijske pripreme u Hrvatskom nogometnom savezu. To je nešto što je definitivno avangardno u europskim uvjetima i zaista se isplati doći pogledati", najavio je jednu od poslastica ovogodišnje konferencije dekan Jukić i zaključio:

"Napominjem da je konferencija otvorena za sve koji su zainteresirani za ovu tematiku. Naravno da kao i kod svake konferencije postoji sustav kotizacija, naravno da je taj sustav povoljniji za sve studente, ali ona je otvorena za sve koji žele doći i usavršavati se na području kondicijske pripreme. Ovo je očito jedno od najboljih mjesta u Europi za takvu priliku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konferencija je prema broju sudionika postala najveća u svijetu iz područja kondicijske pripreme, a ja bih rekao i generalno iz područja sportske pripreme. Ona je svjetski priznata i poznata jer je vrlo malo konferencija koje su uopće blizu tom broju sudionika, a radi se o oko 1.500 sudionika, koji u tri dana prođu kroz konferencijske prostore.

To su kondicijski treneri, sportski treneri, studenti kineziologije, studenti stručnih trenerskih studija, ali i sportski liječnici, fizioterapeuti, sportski psiholozi, jer se ovdje obrađuju teme iz najšireg mogućeg spektra sportske pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno smo ponosni jer smo sada došli do toga da nam je drugu godinu zaredom suorganizator najveća svjetska sportska stručna asocijacija, a to je National Strenght and Conditioning Association, koja surađuje direktno s nama i koja nam šalje svoje predstavnike. A to je put i vizija koju smo imali na početku, doživjeti tu satisfakciju da radimo s najboljima na svijetu", kaže dekan Jukić.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo