Najbolji hrvatski boksač u teškoj kategoriji FilipHrgović prošle je subote u danskom Strueru početkom druge runde nokautirao 39-godišnjeg Grka Alexandrea Kartoziju te tako ostvario 11. pobjedu u karijeri u isto toliko mečeva, od čega devetu nokautom.

Hrgoviću je to bio prvi meč nakon gotovo deset mjeseci pauze, odnosno nakon što je nokautirao Amerikanca Erica Molinu početkom prosinca prošle godine. Sljedeći protivnik, za mjesec dana, bit će mu 39-godišnji Amerikanac Rydell Booker, koji u karijeri ima 26 pobjeda i tri poraza, i dobro poznaje Hrgovića jer su zajedno sparirali.

Ako pobijedi, napravit će ogroman korak do borbi s najboljima iz kategorije. A koliko bi daleko mogao El Animal otići u svojoj profesionalnoj karijeri rekao je WBC-ov prvak TysonFury.

"Moje mišljenje o Filipu Hrgoviću jest da je odličan borac te veliki potencijal za budućnost i budući svjetski prvak", rekao je Fury, a Hrgović mu se na tome zahvalio.

El Animal je, inače, nakon posljednje borbe rekao kako će do kraja godine vjerojatno odraditi dva meča.

"Plan je rangirati se na IBF-u što više i vjerujem da bi se pred kraj godine, nakon dvoboja s Bookerom, mogao dogoditi jedan veliki meč. Na temelju ove borbe teško je ocijeniti gdje sam, ili koliko sam napredovao. No, moj je osjećaj da sam iz dana u dan sve bolji, ojačao sam, udarci su mi sve jači, ali tek sam negdje na nekih 65 posto svojih kapaciteta. Protiv boljih protivnika ću sigurno biti oprezniji i brži", poručio je.