Play ponuda

SOKANTNA SMRT BOKSACA / U svlacionici sjedio blijed poput 'duha', pao u nesvijest i - umro

shimmer fallback

Australski boksac Braydon Smith (23) preminuo je samo dva dana nakon sto je izgubio svijest poslije poraza u mecu za titulu prvaka Azije u pero kategoriji WBC verzije protiv Johna Vincenta Moraldea.

16.3.2015.
12:39
Play ponuda

Tragedija je pogodila boksacki svijet. Australski boksac Braydon Smith (skor 12-1, 10 nokauta) preminuo je dva dana nakon poraza od Filipinca Johna Vincenta Moraldea (12-0, 6 nokauta), u mecu nakon kojeg je pao u nesvijest. Od tada, nesretni boksac nije dosao k svijesti.

Glasnogovornik Smitha James Oshi kazao je kako je Australac bio prikljucen na aparate otkako je primljen u bolnicu u Brisbaneu, te je bio u komi.

Smith je izgubio u subotu na bodove jednoglasnom odlukom sudaca. Poslije meca, Smith je cestitao pobjedniku, otisao u svlacionicu gdje je kolabrirao nakon sat i pol.

Izvori govore kako je Smith nakon meca, kada je sjedio u svlacionici i drzao led na glavi, bio blijed poput duha. brzo nakon toga, netko je zagalamio trazeci medicinsku pomoc nakon sto je boksac pao u nesvijest.

Uz njega je u tom trenutku bio njegov otac, ujedno i trener Brendon Smith, koji ga je pokusao vratiti svijesti. Ali, nije uspio.

U mecu je Moralde imao incijativu te bio bolji boksac. Medutim, sudac nije prekinuo mec, jer nije bilo potrebe za time. Smith se dobro nosio s njegovim udarcima, hrabro boksao, napadao, i nije bilo razloga za prekidom borbe.

" Jako sam tuzan zbog Smithovog stanja. Molim se za njegov oporavak. Moje molitve i misli su s njegovom obitelji", kazao je Moralde u nedjelju na vecer.

Smith je bio na posljednjoj godini studija prava na sveucilistu u Juznom Queenslandu. U profesionalne vode je usao 2011. godine i odmah pokazao kako je pred njim obecavajuca karijera.

Play ponuda
Play ponuda