BUATSI POBIJEDIO HRABROG MARKA ČALIĆA: / Hrvatski underdog borio se do 7. runde, gledali smo vrhunski meč

Image
Foto: Screenshot: RTL

Od 23.44 na RTL-u 2 mogli ste gledati meč za WBA internacionalni poluteški pojas između Joshue Buatsija i Marka Čalića u Engleskoj.

5.10.2020.
0:09
Screenshot: RTL
VOYO logo

JOSHUA BUATSI (POBJEDA U 7.)- MARKO ČALIĆ

Hrvatski boksač Marko Čalić (33) nije uspio osvojiti WBA internacionalni pojas u poluteškoj kategoriji nakon što je u engleskom Milton Keynesu u glavnoj borbi večeri izgubio od branitelja naslova Joshue Buatsija (27) prekidom u sedmoj rundi.

12. borba u Čalićevoj profesionalnoj karijeri, te prvi poraz

Bila je to 12. borba u Čalićevoj profesionalnoj karijeri, te prvi poraz, dok je Buatsi upisao 13 pobjeda u 13 borbi pri čemu je 10 ostvario nokautom ili tehničkim nokautom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puljanin se pokazao kao tvrd orah i hrabar borac. Tijekom borbe zadao je suparniku niz dobrih udaraca, čak mu je u trećoj rundi serijom udaraca 'zatvorio' lijevo oko, međutim nije izdržao do kraja. U sedmoj rundi je primio seriju neugodnih udaraca nakon čega mu je sudac brojao. Borba je nastavljena no ubrzo je iz Čalićevog kuta podignut bijeli ručnik i meč je prekinut.

Boksač iz Gane koji nastupa pod britanskom zastavom je WBA internacionalni pojas osvojio 2018. godine, a potom ga obranio četiri puta. Posljednji put protiv Kanađanina Ryana Forda u Kolovozu 2019. Buatsi je osvojio i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čalić u profesionalnom boksu debitirao 2016. godine

Čalić je u profesionalnom boksu debitirao 2016. godine pobjedom protiv Tomasa Kuglera i nakon toga je do večeras nizao samo pobjede. Posljednji put u akciji je bio u listopadu 2019. kada je u Puli pobijedio Serhiija Zhuka.

U Milton Keynesu je nastupio i 29-godišnji hrvatski teškaš Alen Babić koji je u svom petom profesionalnom meču ostvario i petu pobjedu. Ovoga puta "Savage" je pobijedio 36-godišnjeg Irca Nialla Kennedyja sudačkim prekidom u trećoj rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić je u drugoj rundi oborio Irca, a potom u trećoj završio posao. Već nakon 15 sekundi treće runde srušio je Kennedyja na pod. Sudac je Ircu dozvolio nastavak meča, no ubrzo je prekinuo meč. Irac je do ove borbe imao 13 pobjeda, te samo po jedan poraz i neodlučeni ishod.

Rovinjanin, čiji je menadžer Dillian Whyte, novu bi borbu mogao imati već koncem studenog. Trenutačno je 70. teškaš svijeta, no sada ga očekuje novi korak naprijed, dok je Filip Hrgović, s kojim se u posljednje vrijeme više puta verbalno sukobio, na 32. mjestu BoxRecove ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


  • 7. RUNDA

Marko Čalić otvara 7. rundu. Dojma smo kako je Buatsi u maloj prednosti, ali maloj. Samo da izdrži do kraja, neovisno kako završio. Vjerujemo dokle god ima nade. Marko je promijenio gard, diže aperkat u glavu. Opaa... Mora nastaviti seriju, dominaciju. Evo i Čalić ispod lijevog oka ima oteklinu... Čalić je u nevolji. Gotovo je. Dorijan Čalić je bacio ručnik. GOTOVO JE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


  • 6. RUNDA

Marko konstantno vraća Buatsiju udarce. Uporno Marko pokušava naći metu. Bori se hrabro, zadaje udarce. Odgovara na svaki napad Buatsija i to je ono što engleski komentatori sad ističu, "on vraća udarce, stalno"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] POGLEDAJTE KAKO JE ČALIĆ UŠAO U RING PRIJE BORBE S OPASNIM BRITANCEM: /

Ovo je meč njegovog života

Image
[VIDEO] POGLEDAJTE KAKO JE ČALIĆ UŠAO U RING PRIJE BORBE S OPASNIM BRITANCEM: /

Ovo je meč njegovog života


  • 5. RUNDA

Marko odmah prednjim direktom napada. Sad je dobio jedan lijevi direkt, malo je naletio ali ništa ozbiljno. To je to, drži ga na distanci. Kontrolira Buatsija. Dobro osjeća borbu, opstruira planove Britancu. To je to, bravo Marko. Ajmo sad... Buatsi je uzvratio, Marko se naginje Buatsiju, rovovska bitka u ringu. Peta runda je u finišu. Opasni protuudar Buatsija, završila je runda, spasio je Marka gong. Kakav obrat. No, do ove završnice nije bilo nekih dramatičnijih udaraca za njega. To je bio desni swing, točno u čeljust.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


  • 4. RUNDA

Gađa sa tom desnom oko Čalić Buatsiju. Vreba priliku. Ajmo, ajmo, kaže Dorijan Čalić, tata iz kuta. Traži od svog sina da krene naprijed. Čalić mu ne ostaje dužan. Dobra runda Marka, Definitivno je poremetio Buatsiju planove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


  • 3. RUNDA

Odlično je krenuo Marko, opasna razmjena u kojoj je Marko dominirao, Buatsi je stao. Kombinira prednji i zadnji direkt, kroše... Lijepo to izgleda. Buatsi u ovim trenucima pokazuje dominaciju, krenuo je naprijed. Ne smije stati Marko. Čalić je krenuo u napad, ima ga... Jel' mu zatvorio oko? Preživio je kritično razdobolje i uzvratio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


  • 2. RUNDA

Čalić je i u drugu ušao na sredini ringa. Uvidio je da može. "Van izađi", više tata Marka, Dorijan, inače izbornik reprezentacije. Još jedna dobra eskivaža Čalića, lijeva-desna, izvukao se koram u stranu. Mora se iz kuta maknuti, evo bacio je udarac, napravio si put. Tata Dorijan više da još vipe pritisne. Čuje se u praznoj dvorani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


  • 1. runda

Počinje meč u Milton Keynesu. Čalić je već desetak dana u Engleskoj. Marko je hrabro zeuzeo sredinu ringa. Mirno boksa. Dobro drži distancu. Odličan desni direkt preko njegove lijeve. No, Buatsi s prednjom lijevom diktira borbu. Evo kombinacije Čalića lijeva-desna u glavu. Pokušava Čalić zauzeti što bolju poziciju, čvrsto drži gard. Kao da je Buatsija primirio. Marko izgleda sjajno i ne djeluje niti malo impersionirano svojim suparnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


23.39 - U tijeku je ulazak u ring boraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23.33 - Glavne zvijezde večeri u glavnoj borbi večeri uskoro ulaze u ring.

23.04 - Još jedna borba dijeli nas do okršaja Buatsija i Čalića. Marko ima priliku ući među elitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23.00 - Nešto prije Marka Čalića u ringu se našao Alen Babić koji je bio uspješan i u svom petom profesionalnom meču. Ovoga puta pao je Niall Kennedy, no Irac je izdržao duže od svih prethodnih 'Savageovih' protivnika. Više o tom dvoboju pročitajte - OVDJE.

Pred Markom Čalićem u Milton Keynesu je borba karijere protiv Joshue Buatsija u kojoj je imati priliku osvojiti prvi profesionalni pojas u poluteškoj kategoriji u meču večeri u Londonu. Bez obzira na reputaciju protivnika i njegovu kvalitetu, Puljanin ide hrabro i napravit će sve da na kraju on bude pobjednik u naslovnoj borbi večeri. Velika je to prilika za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čalić se našao u poziciji kakvu je sanjao

Uz savršen omjer pobjeda i poraza (11-0), Čalić se našao u poziciji kakvu je sanjao, da kao izazivač potvrdi svoju kvalitetu i pozicionira se kao značajno svjetsko ime i na velika vrata uđe među najbolje boksače u poluteškoj kategoriji. Njegov protivnik, aktualni internacionalni prvak prema WBA-u, osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016., dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva, a rodom je iz Gane te je, poput Čalića, samo s jednom borbom više (12-0), neporažen. WBA internacionalni pojas Buatsi je osvojio 2018. u meču s Latvijcem Andrejsom Pokumeikom te ga četiri puta uspješno branio, posljednji put protiv Kanađanina Ryana Forda krajem kolovoza 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buatsi, rangiran kao 14. na BoxRec ljestvici, iznimno je težak protivnik za Čalića, koji će morati pokazati sve svoje umijeće kako bi svladao favoriziranog prvaka. I za Čalića i za Buatsija ovo će biti prva borba u 2020. pa će biti zanimljivo vidjeti tko je spremniji i tko će se pokazati u pravom svjetlu. Posljednji izlazak u ring Čalić je imao u Puli protiv Ukrajinca Serhiija Žuka krajem listopada 2019. Buatsi je boksač koji borbe voli završavati nokautima (10 nokauta u 12 borbi) pa će Čalić morati biti oprezan, no i on je, dosta borbi završio nokautom pa će i Buatsi u ring morati ući maksimalno koncentriran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alen Babić boksa u predborbi protiv Nialla Kennedyja

Iste večeri boksat će i Alen Babić (4-0), kojeg dočekuje Irac Niall Kennedy (13-1-1). Alen "Savage" Babić ne zna za predah nakon što je prije nešto više od mjesec dana tehničkim nokautom trijumfirao protiv Amerikanca ShawndellaTerella Wintersa i kreće prema novoj pobjedi. 36-godišnji Kennedy prvi je poraz u karijeri zabilježio u posljednjem meču protiv Amerikanca Devina Vargasa u Springfieldu krajem kolovoza 2019. pa će sigurno tražiti pobjedu protiv Babića kako bi se vratio na pobjedničke staze.

Zanimljivo da su Babić i Čalić veliki rivali, ali i prijatelji, a njihovi međusobni susreti, kojih je dosad bilo četiri, završili su tako da je svaki boksač odnio po dvije pobjede.

Za spomenuti i kako će oba meča iz RTL-ova studija voditi Filip Brkić, dok će se na poziciji stručnog sukomentatora naći Hrvoje Sep.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo