VIDEO: / Umrla boksačka legenda Terry Spinks!

Bivši boksač Terence Terry Spinks preminuo je u 74. godini života u svom domu u Essexu, a Britanci ga pamte kao osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Melbourneu 1956.

27.4.2012.
13:04
VOYO logo

Terry Spinks je najmlađi britanski osvajač zlatne olimpijske kolajne, a do tog je rezultata došao 1956. kada je u finalu kategorije muha na Igrama u Melbourneu svladao Rumunja Mirceu Dobrescua.

U profesionalnoj karijeri ovaj je Londončanin ubilježo 41 pobjedu u 49 borbi, a osvojio je i naslov britanskog prvaka u perolakoj kategoriji prije nego je već u 24. godini prekinuo karijeru. Generalni tajnik Britanskog odbora za nadzor boksa Robert Smith u izjavi za Press Association izrazio je žaljenje zbog Spinksove smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izuzetno smo tužni jer se radilo o velikom boksaču i jako ugodnoj osobi. Njegovo olimpijsko zlato osvojeno sa samo 18 godina u tadašnjoj konkurenciji boksača iz Rusije i zemalja istočnog bloka koji su redom imali 25 i više godine izniman je uspjeh. Također, imao je i vrlo uspješnu profesionalnu karijeru, no prije svega još jednom ističem da se radilo o jako dobrom momku", izjavio je Smith.

Nakon što je rukavice objesio o klin imao je i uspješnu trenersku karijeru tijekom koje je 1972. godine na Igrama u Münchenu bio trener južnokorejske reprezentacije. 2002. godine primio je i odlikovanje britanske kraljice za doprinos boksu, te dobrotvorni rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo