ŠTO ZASAD ZNAMO O BORBI STOLJEĆA VRIJEDNOJ 230 MILIJUNA EURA? / Kladionice već odredile favorita, a izvan ringa postaje vrlo napeto

Image

Svaki drugi boksač sa statusom favorita ne bi si dozvolio previše distrakcija te bi se fokusirao na borbu koja je pred njim, no ne i Fury.

14.4.2021.
15:45
VOYO logo

Trebala su Tysonu Furyju dva pokušaja da konačno slomi DeontayaWildera, no čim je sudac podignuo njegovu ruku u znak pobjede, znali su boksački fanovi što mogu očekivati. Dva britanska borca, Anthony Joshua i Tyson Fury, jednostavno nemaju više što čekati. Morat će kad-tad ući u ring u borbi desetljeća za ujedinjenje titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Kako to obično biva, spektakularni boksački mečevi dogovaraju se mjesecima. Fury je Wildera riješio još tamo u veljači prošle godine i otad se nije borio, dok je Joshua krajem prošle godine u svojoj posljednjoj borbi pobijedio KubrataPuleva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregovori za ovu borbu su dugotrajni i mučni, a glavnu riječ vode promotori EddieHearn i FrankWarren. Sve što smo dosad saznali je da su Joshua i Fury potpisali ugovor da će odraditi dvije borbe, a ukupna vrijednost tih mečeva trebala bi iznositi oko 200 milijuna funti odnosno oko 230 milijuna eura. Tijekom vikenda Joshua je objavio i da je stigla i prva ponuda s konkretnim mjestom i vremenom borbe.

“Večeras sam dobio pozitivne vijesti! Matchroom Boxing je primio prvu službenu ponudu za borbu za ujedinjenje pojasa prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Pobijedit ću po Božjoj volji. Sad nema mjesta za skrivanje. Dolazim!”, napisao je Joshua na svoj Twitter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje i kad?

Britanski mediji suzili su izbor mjesta borbe zapravo na samo dvije opcije, a to su mitski stadion Wembley i Saudijska Arabija. Naravno da bi logično bilo da se dva velikana britanskog boksa obračunaju na stadionu koji je simbol britanskog sporta, no zbog koronauvjeta to će biti malo teže izvedivo. Hearn je izjavio da bi rado da na Wembleyu ovaj meč gleda 100 tisuća ljudi, ali da je to gotovo nemoguće. Vidjeli smo i što može ponuditi Saudijska Arabija, gdje se u programu borbe Joshue i Ruiza borio i FilipHrgović. Novac i uvjeti koje Arapi nude sigurno je primamljiv...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se datuma tiče, borba bi trebala biti zakazana na ljeto, i to ne prije završetka Europskog nogometnog prvenstva, kao neki okvirni datum spominje se 24. srpanj, iako je Furyjev menadžer Frank Warren rekao da bi ta borba mogla biti zakazana za kolovoz, čak i za rujan.

I dok je borba u ringu ipak još daleko, borba izvan ringa već je počela, a agresor je u njoj svakako Fury, odnosno njegov tim. Fury svojim istupima u javnost požuruje Joshuu da prihvati uvjete, što je nekako i prirodnije jer Kralj Cigana ima jedan pojas prvaka, dok ih Joshua drži tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fury favorit

Kruže svakakve priče, najprije se u britanskim medijima pojavila informacija kako se Fury uopće ne sprema za borbu, već pije i do 12 piva dnevno, da bi onda izašla njegova fotografija na kojoj je u životnoj formi, bar što se fizičkog izgleda tiče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je Furyjev otac vapio kako nema dovoljno novca da se ta borba održi i da sve otpada, a onda je i sam Fury opet prozvao Joshuu da prihvati uvjete što prije inače će on sam odustati od te borbe i nastaviti dalje tražiti protivnika. Svi znamo da se to neće dogoditi. Tko god da se sad povuče iz ove borbe, bit će zauvijek obilježen kao kukavica.

Znaju i kladionice da će se ova borba dogoditi kad-tad pa je većina njih već postavila koeficijente. Po svemu sudeći, Fury je u ovoj borbi dosta veliki favorit iako se nije već duže od godine dana borio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki drugi boksač sa statusom favorita ne bi si dozvolio previše distrakcija te bi se fokusirao na borbu koja je pred njim, no ne i Fury. Sinoć je, iz čista mira, prozvao Francisa Ngannoua koji je dobar prijatelj Mikea Tysona pa zaprijetio da će razbiti UFC-ovog prvaka. Ngannou mu je i poslao i odgovor da će on prebiti njega i tako se pokrenula dosta nepotrebna lavina.

Image
TYSON FURY PRIJETIO NGANNOUU DA ĆE GA RAZBITI: /

Uskoro stigao brutalan odgovor UFC-ovog prvaka

Image
TYSON FURY PRIJETIO NGANNOUU DA ĆE GA RAZBITI: /

Uskoro stigao brutalan odgovor UFC-ovog prvaka

Da zaključimo priču, okvirni uvjeti u kojima bi se borba stoljeća trebala održati se znaju, promotori samo moraju pronaći način kako zaraditi što više novca. Teško da će moći računati na publiku na licu mjesta, eventualno u nekom značajno smanjenom kapacitetu, no svi se nadaju da će do dogovora doći što prije kako bismo, nakon nekog vremena, ponovo dobili neospornog kralja boksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo